clanak False

50 godina uspješnog djelovanja Kerempuha

U Satiričkom kazalištu Kerempuh, u povodu 50. obljetnice Kazališta, održan je prigodni program i prikazan dokumentarni film Tonka Jovića.
26.03.2014.


U nazočnosti brojnih visokih uzvanika, među ostalim, predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, gradonačelnika Milana Bandića i ministrice kulture Andreje Zlatar Violić, sinoć je u Satiričkom kazalištu Kerempuh, u povodu 50. obljetnice uspješnog djelovanja Kazališta, održan prigodni program i prikazan dokumentarni film Tonka Jovića Satiričko kazalište Kerempuh – 50 godina

Hrvatska kulturna scena ne bi bila ista ni potpuna bez Kerempuha i njegovog idejnog začetnika Fadila Hadžića, a Kerempuh ne bi bio isti bez ravnatelja Duška Ljuštine, istaknuo je gradonačelnik Bandić, uz zahvalu i čestitke cijeloj ekipi Kazališta na ovih 50 zrelih i uspješnih godina. 

Svi smo subjektivni kad govorimo o sebi, ali brojke su brojke i puno pokazuju, napomenuo je ravnatelj Ljuština. Jedino smo kazalište s tri scene, a uskoro otvaramo i četvrtu, imamo potpisan Ugovor s Dramskom akademijom, imamo Dane satire, iznjedrili smo puno vrhunskih glumaca, naše predstave gostuju u Europi, a europske će dolaziti k nama, dodao je ravnatelj. Zahvaljujem svima koji su se ugradili u ovih 50 godina, hvala i Fadilu, nećemo ga iznevjeriti.


Gradske vijesti - 2014.