clanak False

13. sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela

Na Bundeku će se ovaj vikend održati tradicionalna, 13. po redu sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela.
10.04.2014.

Kulen, šunka, čvarci, pršut, sirevi od različitih vrsta mlijeka, voćne rakije, vrhunska vina, proizvodi od meda, domaći kruh, razni suveniri, rukotvorine i drugi proizvodi hrvatskog sela ovaj će se vikend prodavati po povoljnijim cijenama na Bundeku na tradicionalnoj 13. sajamskoj priredbi Proizvodi hrvatskog sela, u organizaciji Grada Zagreba i tvrtke Agrarno savjetovanje.

Kako se čulo na konferenciji za novinare u povodu Sajma, od 11. - 13. travnja svoje proizvode će izlagati i prodavati čak 380 izlagača iz cijele Hrvatske. Osim što je Sajam turistička atrakcija i obogaćuje ponudu Zagreba hrvatskim tradicijskim proizvodima, pomaže malim i srednjim gospodarstvima da osiguraju dohodak na zahtjevnom konkurentskom tržištu.
 
Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve sugrađane i posjetitelje Zagreba da dođu ovaj vikend na Bundek i kušaju i kupe izvorne hrvatske proizvode.
 
U sklopu Sajma, u subotu će se po osmi puta održati izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, a u nedjelju natjecanje mladih uzgajivača teladi – Bambino kup te izložba pasmina psa tornjaka i hrvatskog ovčara. 

Uz gradonačelnika, konferenciji su prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, predstavnik suorganizatora Sajma - tvrtke Agrarno savjetovanje d.o.o.- Damir Kovačić i iz Hrvatske poljoprivredne agencije Nikola Kostiha, te Antun Ponoš koji je govorio o hrvatskim pasminama pasa. 

Sajam je otvoren od 10,00 do 19,00 sati, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan.


Gradske vijesti - 2014.