clanak False

Završna konferencija projekta MEANING

13.09.2018.
U Zagrebačkom inovacijskom centru na Zagrebačkome velesajmu se održava završna konferencija EU projekta MEANING – Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance.

Kao partneri u ovome Projektu možemo pridonijeti unaprjeđenju kvalitete života Zagrepčana. Grad Zagreb, kao domaćin i organizator, podupire ovaj i njemu slične projekte, budući da nam je unaprjeđenje javnoga gradskog prijevoza strateški cilj,  na otvorenju je naglasila  doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Marinko Cindrić iz Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije je istaknuo da, osim nositelja projekta – Grada Milana, na konferenciji sudjeluju partnerski gradovi: Porto, Gdanjsk, Barcelona, Bari i Riga. Stvaranje mreže gradova metropolitanskih područja, razmjena iskustava te izrada i priprema platformi za daljnju međunarodnu suradnju su nam ciljevi. Vrijednost projekta je 150.000,00 eura, a sa 70% tog iznosa ga sufinancira EU.

MEANING bi trebao pomoći u traženju odgovora na političku, institucionalnu i društvenu krizu u EU tako da potiču građana da u što većoj mjeri sudjeluju u donošenju odluka kako bi im se svijest o utjecaju EU politika na svakodnevni život podignula te kako bi razumjeli koliko je važno da u odlukama o ključnim temama aktivno sudjeluju.

Gradske vijesti - 2018.