clanak False

50 godina klinike za tumore

19.11.2018.
Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Vinogradskoj obilježila je 50-tu obljetnicu rada, a na svečanoj proslavi ovog jubileja prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Riječ je o ustanovi kroz koju prođe 130 tisuća pacijenata godišnje i obavi se 4 tisuće velikih operacija.

Gradonačelnik Bandić je zahvalio svim sadašnjim i bivšim zaposlenicima te onima koji su najzaslužniji za osnutak Klinike, tadašnjega Središnjeg instituta za tumore, akademika Ive Padovana i ondašnjega zagrebačkog gradonačelnika Pere Pirker. Pozivam sve sugrađane da u smeće ne bacaju letke kojima se pozivaju da se uključe preventivne programe za rano otkrivanje raka. Zdrav život i prevencija su najbolja obrana od zloćudnih bolesti, nemojmo simptome ignorirati, poručio je gradonačelnik.

Ravnatelj Klinike Mario Zovak je istaknuo da ustanova ne zaostaje ni za jednim sličnim centrom u Europi. Klinika za tumore je velika ustanova, s velikim protokom pacijenata koja u kojoj se na sveobuhvatan način provodi kako dijagnostika, tako i liječenje osoba oboljelih od zloćudnih bolesti.

Gradske vijesti - 2018.