clanak False

Kreće izgradnja OŠ Središće

22.11.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić danas se u zgradi Gradske uprave sastao s predstavnicima Teh-gradnje i Projektgradnje, tvrtki koje su na javnom natječaju dobile posao izgradnje Osnovne škole Središće, a potpisivanjem Građevinskog dnevnika, ujedno, su uvedeni u posao. Vrijednost radova iznosi nepunih 48 milijuna kuna bez PDV-a.
 
U listopadu 2017., kada smo polagali kamen temeljac za gradnju Američke škole u Središću, obećali smo da ćemo za, otprilike, godinu dana kad otvorimo Američku školu, započeti s gradnjom Osnovne škole Središće, istaknuo je gradonačelnik te dodao da današnjim uvođenjem izvođača u posao izvršavaju to obećanje i obavezu.
 
Na površini od cca 13.000 m2 škola u Središću, površine gotovo 6.000 m2, imat će 16 učionica i sportsku dvoranu što jamči da ćemo imati prekrasnu školu, a projektira se i vrtić koji će biti u blizini, rekao je gradonačelnik, naglasivši da je u Zagrebu izgrađeno više škola nego u cijeloj Hrvatskoj. Taj standard ili nadstandart  koji živimo ne smijemo dovesti u pitanje i dalje ćemo ga održavati.
 
Gradonačelnik je dodao da je za gradnju vrtića, škole i vatrogasnog doma u Resniku otvoren natječaj. Prekjučer smo bili u Kozari putevima gdje smo otvorili nadograđeni dio osnovne škole Vinka Žganca. Čekamo opremu za školu u Hrvatskom Leskovcu koja je gotova i pitanje je tjedna kada ćemo ju otvoriti.
 
Direktor tvrtke Projektgradnja Miljenko Zovko naglasio je da je iza njih posao izgradnje nove Američke škole i da su partneri u izgradnji škole u Ivanjoj Reki. Trenutno se mučimo s nedostatkom radne snage kao i svi u građevinarstvu, ali poslove izvršavamo u rokovima i tako će biti i s gradnjom škole Središće.
Drago mi je da će Središće dobiti osnovnu školu jer je to potrebno budući se naselje brzo širi, dodao je Miljenko Zovko, zahvalivši se investitorima.
 
Gradi se, također, i škola u Vidovcu, koja će biti gotova do ljeta te u Ivanjoj Reki, koja će biti gotova do početka iduće školske godine, a u zadnje dvije godine energetski je obnovljeno 65 školskih objekata, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Škola u Središću rasteretit će školu u Zapruđu. Predviđena je za 460 učenika i radit će u jednoj smjeni.
 

Gradske vijesti - 2018.