clanak False

Ponovo uspostavljena autobusna linija Krapina-Zagreb

03.12.2018.
Jutros je ponovno uspostavljena dnevna autobusna linija na relaciji Krapina – Zagreb, a među putnicima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.
 
Gradonačelnik je istaknuo da je Krapinčanima, osim ponovo uspostavljene redovite linije, osiguran i besplatan prijevoz na Advent u Zagrebu svakog vikenda. To je najmanje što možemo učiniti za naše susjede. Nakon Adventa moramo dogovoriti još redovitih linija dok se ne realizira projekt integriranog prijevoza, rekao je gradonačelnik te je dodao da su Zagreb i Zagorje usko vezani i da ih javni prijevoz treba još čvršće povezati.
 
Uz gradonačelnika su na prvu vožnju obnovljene linije krenuli: saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec i načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički. 
 
Prve putnike je ispratio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Drago nam je što je opet uspostavljena ova dnevna linija za Zagreb, ali je još puno manjih općina bez ikakvoga javnog prijevoza. U proračunu za 2019. smo osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, a na sastanku koordinacije svih načelnika i gradonačelnika to je jedna od glavnih tema, rekao je.
 
Osim redovite autobusne linije s polaskom u 6:30 sati iz Krapine i sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora  u 16:30 sati, besplatan autobus za Advent u Zagreb subotom i nedjeljom polazi u 15:00 sati iz Krapine te se vraća u 21:00 sat.

Gradske vijesti - 2018.