clanak False

Sastanak s delegacijom Okruga Haidian

21.11.2018.

Sastanak s delegacijom Komunističke partije Kine

U cilju jačanja suradnje i prijateljstva Grada Pekinga, Okruga Haidian i Grada Zagreba, u Zagrebu od 10. do 22. studenoga boravi kineska delegacija. Tom prilikom delegacija Komunističke partije Kine, okruga Haidian na čelu s Yu Junom stigla je na sastanak u Gradsku upravu na kojem se razgovaralo o promociji poljoprivredne tehnologije, razvoju visokih tehnologija, upravljanju gradovima i međunarodnoj razmjeni. 


Nakon sastanka delegacija se uputila u tvrtku DOK-ING čiji su djelatnici održali prezentaciju o tvrtki i suradnji između DOK-ING-a i Narodne Republike Kine. Predstavnik tvrtke DOK-ING, obavijestio je delegaciju grada Pekinga o svim strateškim nastojanjima s ciljem razvoja poslovanja s Narodnom Republikom Kinom, kao i svim poslovnim aktivnostima koje imaju u Gradu Pekingu, uključivši Haidian okrug.  Nakon predstavljanja tvrtke i proizvodnog portfelja, delegacija je obišla proizvodne i razvojne kapacitete tvrtke DOK-ING.
 
Delegacija je posjetila i Tehnološki park Zagreb gdje ih je Sandra Matijević, voditeljica projekata Tehnološkog parka informirala o pojedinostima vezanima za poduzetnički inkubator za visoke tehnologije u Hrvatskoj, kojem je cilj poticanje poduzetništva i privatne inicijative na području razvoja i visokih tehnologija u okviru Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu. 
 
 

Gradske vijesti - 2018.