clanak False

Advent u Zagrebu - vikendom besplatan javni gradski prijevoz

29.11.2018.

Advent u Zagrebu - vikendom besplatan javni gradski prijevoz

Advent u Zagrebu bit će još bolji od posljednjih tri koji su proglašeni kao najbolji, rekao je gradonačelnik Milan Bandić najavivši danas na Trgu bana Jelačića početak Adventa u Zagrebu i novitete koji očekuju građane i turiste.

Gradonačelnik je također naglasio da će, kao i prošlih godina, u vrijeme Adventa u Zagrebu javni gradski prijevoz biti besplatan vikendima, a ove godine ZET ima i novu ponudu – kružne vožnje novim elektro vozilima u gradskom središtu.

Bogatim programom zagrebački Advent zadnjih je godina postao sinonim za dobar program, blagdanski ugođaj i odličnu atmosferu.
Manifestacija će početi tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, 1. prosinca na Manduševcu, paljenjem blagdanske rasvjete na Zrinjevcu,  otvorenjem Ledenog parka te otvorenjem Adventa ispred HNK – „KUL Advent“.
Kao nova lokacija predstavit će se “Advent u Maksimiru”, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom,“Advent Stara Tkalča”, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola te “Filmski Advent” u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.
 
 
Sve informacija možete pogledati na linkovim u nastavku:
 

Poruka gradonačelnika i preporučene lokacije za parkiranje
Advent u Zagrebu - regulacija prometa
ZET tijekom Adventa
Program Adventa u Zagrebu 

Gradske vijesti - 2018.