clanak False

Gradonačelnik posjetio "Savjetovalište Luka Ritz"

20.11.2018.
U povodu nedavno obilježene 1. obljetnice osnutka, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas, u društvu zamjenice Jelene Pavičić Vukičević i resorne pročelnice Romane Galić, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz”

Luka je simbol stradanja mladog čovjeka koji ni za šta nije kriv. To se, ne daj Bože, može dogoditi bilo kome. I upravo zbog toga moramo promicati toleranciju, ljudsku toplinu i snošljivost, a posebno moramo biti blagonakloni prema onima koji su drugačiji i koji su u potrebi, rekao je gradonačelnik obećavši da će Grad Zagreb staviti sva svoja raspoloživa sredstva da se nađe i dodatni adekvatan prostor za potrebe Savjetovališta. Premali smo grad i zemlja da svaki ljudski život ne bi bio dragocjen.

Centar “Luka Ritz” je javna ustanova socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a s radom je započeo 2017. Nastao je iz potrebe za sustavnom, sveobuhvatnom skrbi o djece i mladih u riziku ili s već razvijenim problemima u ponašanju, njihovim obiteljima te odgajateljima, nastavnicima i drugim stručnjacima koji sudjeluju u njihovom odgoju i obrazovanju. Zaposleno je 7 djelatnika (ravnateljica, socijalna radnica, socijalna pedagoginja, 2 psihologinje, viša administrativna referentica, tehnička suradnica)  i 25 volontera.

Centar se u potpunosti financira iz proračuna Grada Zagreba.

Kroz ovih godinu dana Centar je pružio više od 1800 različitih vrsta usluga psihološke podrške za 400 korisnika od kojih najmlađi ima četiri, a najstariji 71 godinu, objasnila je Ravnateljica Centra Ivana Jolić.
 
 

Gradske vijesti - 2018.