clanak False

Operativni program zimske službe - Zagreb je spreman

14.12.2018.
Jutros je u zgradi Gradske uprave održan sastanak Operativnog stožera Zimske službe na kojem su nazočili članovi stožera i predstavnici svih nadležnih gradskih ureda i službi.

O spremnosti Zimske službe zamjenice gradonačelnika Oliveru Majić i Jelenu Pavičić Vukičević izvijestili su zamjenik predsjednice Zimske službe Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta koje kooridniraju Velikom zimskom službom i Koordinatorica Male zimske službe Dragana Jaramaz iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.
 
Istaknuto je da je zagrebačka Zimska služba, koja je aktivna od 15. studenog, i ove godine spremna brzo, efikasno i do kraja odraditi sve zadatke, na vrijeme počistiti snijeg i osigurati adekvatno odvijanje prometa na gradskim prometnicama.
 
Spremne su 292 ekipe u 17 baza, na skladištu su pohranjene dostatne količine soli i sipine, a ukoliko bude potrebe povlačit će se dodatne količine. U GPS centru u glavnoj bazi Žitnjak instaliran je sustav za rano  otkrivanje poledice i leda na kolniku, koji putem senzora na sedamnaest odabranih lokacija (mostovi, nadvožnjaci, brdske dionice…) dojavljuje trenutačno stanje kolnika (temperatura kolnika, temperatura zraka, vlažnost kolnika i ledište s obzirom na slanost kolnika, padaline, magla). Sustav omogućuje preventivno reagiranje na najkritičnijim točkama u gradu.
 
Ukupno se rali i posipava 2627 km prometnica, a trenutno se najveća pažnja posvećuje brdskom području, Sljemenu, nadvožnjacima, vijaduktima….
 
Mala zimska služba koju čine gradske komunalne službe, podružnice Čistoća, Zrinjevac, Zagrebparking, ZET, ViO, te kooperanti, je također spremna, a grad preko 10 baza pokriva 90 ekipa s mogućnošću aktiviranja još 15 dodatnih.
 
Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su da će Policija vršiti pojačan nadzor korištenja zimske opreme.
 
Sa sastanka je, također, upućen apel sugrađanima da ne zaborave počistiti pločnike ispred svojih domova i zgrada kako bi ostali prohodni i ne bi bili opasni za prolaznike.
 
Besplatni telefon za građane: 08002554
e-mail adresa:  zimska.sluzba@zagreb.hr

OPERATIVNI STOŽER ZIMSKE SLUŽBE_KONTAKTI

Gradske vijesti - 2018.