clanak False

Završena sanacija Kamenite ulice i otvaranje Kamenitih vrata

28.09.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika obišao je Kamenitu ulicu nakon završenih radova na sanaciji, u duljini od 50 metara, od sjevernog portala Kamenitih vrata do križanja s Opatičkom ulicom.

Radovi su obuhvatili rekonstrukciju prometnice s oborinskom odvodnjom i svim postojećim instalacijama, a na nogostupima i kolniku ugrađena je kamena kocka umjesto dosadašnjeg asfalta. Unutar portala Kamenitih vrata izvršeni su i radovi na obnovi molitvenih klupa i postolja za paljenje svijeća te bojanju stropa.

Sretan sam što smo nakon kule iznad Kamenitih vrata, koju smo obnovili prije dvije godine, konačno obnovili i Kamenita vrata, jer nema Zagrepčanina koji nije došao upravo ovdje zapaliti svijeću kada mu je bilo najteže, rekao je gradonačelnik Bandić. Obrtnicima koji su zbog radova ostvarili manju dobit, Grad  će dati naknadu kao što je i do sada radio u sličnim situacijama, najavio je gradonačelnik, te dodao da je rok završetka sanacije probijen zbog izrazite osjetljivosti radova.

Nedjeljko Pintarić iz Župe Sv. Marka zahvalio je gradonačelniku i Gradu što su omogućili da se uljepša svetište Majke božje od Kamenitih vrata koje pripada upravo njihovoj župi, a posjećuju ga u velikom broju ne samo Zagrepčani nego i mnogobrojni turisti grada Zagreba. Pozivam sve sugrađane da dolaze u što većem broju, zapale svijeću i pomole se Majci božjoj koja je velika pomoćnica svih građana i svih vjernika koji ovdje hodočaste.
 
 

Gradske vijesti - 2018.