clanak False

U Gradskoj upravi održana 6. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

29.05.2018.
Danas se na sjednici zagrebačkoga Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) u zgradi Gradske uprave, između ostaloga,  razgovaralo o socijalnom dijalogu u području zaštite na radu, izvijestila je nakon sjednice dopredsjednica GSV-a i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Mogućnosti za poboljšanje uvjeta na području zaštite na radu uvijek ima i zato Grad i Holding kontinuirano prate sve inovacije i teže poboljšanju radnih uvjeta svih naših zaposlenika. Bez zadovoljnih zaposlenika nema ni uspješnosti ni profitabilnosti, rekla je Olivera Majić te dodala kako su na današnjoj sjednici osnovali i posebno Povjerenstvo za unaprjeđivanje zaštite na radu čija će funkcija biti praćenje pozitivnih propisa te unaprjeđenja kvalitete zaštite na radu.

To je kontinuirani proces, to nije proces koji se može ad hoc odraditi i upravo će ovo Povjerenstvo kroz socijalni dijalog i poslodavaca i zaposlenika i predstavnika Sindikata pratiti taj proces i po potrebi poduzimati korekcije, naglasila je.

Predsjednik GSV-a Igor Škrgatić je dodao da će se ovo novoosnovano Povjerenstvo baviti konkretnim mjerama te će se za razliku od GSV-a češće sastajati te da će biti operativno i da će raspravljati o konkretnoj problematici.

Iz godine u godinu se povećava broj ozljeda na radu pa bi i zato morali dati svoj maksimum u njihovu smanjivanju jer u protivnom svi trpimo financijsku štetu, poručio je Darko Kleinberger, dopredsjednik GSV-a i predstavnik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Osim ovog Povjerenstva osnovano je i Povjerenstvo za gospodarstvo te Povjerenstvo za porezni sustav, proračun, javne djelatnosti, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Gradske vijesti - 2018.