clanak False

Svibanj 2005.

19.04.2017.
 

31. svibnja u palači Dverce

Dodijeljene Nagrade Grada Zagreba

Uz prigodni program i u nazočnosti visokih uzvanika iz života Grada i Države, gradonačelnica Vlasta Pavić, u društvu sa zamjenicima Milanom Bandićem i Stipom Tojčićem, uručila je 15 Nagrada Grada Zagreba u znak javnog priznanja za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu, a na temelju Odluke o javnim priznanjima prihvaćenoj 5. travnja na sjednici Gradske skupštine.

31. svibnja, u povodu Dana grada Zagreba

Izaslansvo Grada položilo vijence i zapalilo svijeće

U povodu 31. svibnja, Dana grada Zagreba, gradonačelnica Vlasta Pavić i njeni zamjenici Milan Bandić i Stipe Tojčić položili su vijence i zapalili svijeće kod križa u Aleji branitelja i kod Središnjega križa na Mirogoju, a svijeće su zapalili i na grobnici prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Točno u podne, u palači Dverce, Dan Zagreba obilježit će se i svečanom dodjelom Nagrada Grada Zagreba. U predvečerje, nakon svete mise u Katedrali, krenut će procesija u povodu blagdana Majke B ožje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, a u 21,00 sat, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Zagrebačka filharmonija, pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja izvest će Carminu Buranu Carla Orffa.
27. svibnja u palači Dverce

Izaslanstvo Šangaja kod Milana Bandića

25 godišnje prijateljstvo gradova Zagreba i Šangaja, uz prigodna događanja, svečano će se obilježiti u listopadu u Zagrebu - najavili su, 27. svibnja, zamjenik gradonačelnice Milan Bandić i voditelj izaslanstva Grada Šangaja Jiang Yiren, nakon jednosatnog razgovora u kojemu su rezimirali dosadašnju suradnju na području gospodarstva, trgovine, kulture i športa.
Gosti iz Šangaja preni jeli su Zagrepčanima tople pozdrave 17 milijuna stanovnika toga grada, a zamjeniku gradonačelnice i budućem gradonačelniku Zagreba uputili su poziv da se sljedeće godine priključi Konferenciji gradova prijatelja u Šangaju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.
25. svibnja

13. svjetski dan športa

Podizanjem zastava gradova Zagreba i Hae Un Dae – Ku iz Koreje, ovogodišnega grada partnera, 25. svibnja ispred zgrade Gradskog poglavarstva po 13. je put zaredom obilježen Svjetski dan športa.

Brojnim rekreativcima obratio se predstavnik Korea trade centra koji obavlja dio poslova veleposlanstva Republike Koreje, gospodin Li, a u ime Grada, Svjetski dan športa otvorio je zamjenik gradoanačelnice Milan Bandić.

Već tradicionalno, toga su dana u Zagrebu organizirane razne športske aktivnosti u organizaciji športsko – rekreativnih društava, gradskih športskih objekata, osnovnih i srednjih škola, vrtića, domova umirovljenika, te studentskih i športskih udruga.

Završna priredba održat će se u 19,00 sati na Športsko rekreacijskom centru Trnje.

20. svibnja

Dan zagrebačkih maturanata

U petak, 20. svibnja, zagrebački će maturanti, uz bogati program u kreiranju kojega su sami sudjelovali, treću godinu zaredom, proslaviti svoj dan na Jarunu.

Najava je to s press - konferencije u Poglavarstvu održane 18. svibnja, na kojoj je predstavljen program Dana zagrebačkih maturanata. Okupljanje je predviđeno oko podneva na Trgu bana Jelačića, nakon čega slijedi povorka do Jaruna koju će, kao i prethodne dvije godine, predvoditi zamjenik gradonačelnice Milan Bandić.

Ulazak maturanata u svijet odraslih ove će godine biti zapamćen po nastupu Prljavog kazališta, Crvene jabuke, Škorpiona, te drugih bendova i DJ-a.12. svibnja, u Ul. V. Ruždjaka
Otvoren dječji vrtić
Nakon temeljite obnove i nadogradnje, 12. svibnja, otvoren je dječji vrtić Savica. Radovi vrijedni 7,7 milijuna kuna trajali su nešto više od šest mjeseci.
12. svibnja u hotelu Palas

VII konferencija međunarodnog kluba glavnih gradova Europe

Gradonačelnica Vlasta Pavić otvorila je, 12. svibnja, Konferenciju međunarodnog kluba glavnih gradova Europe na kojoj je predstavljen projekt Škola otvorenih vrata, škola promjena.

Projekt je predstavio pročelnik u Uredu za obrazovanje i šport Ivica Lazanja, a kako se čulo, Međunarodni pedagoški klub u svome članstvu broji 45 zemalja.
10. svibnja

Počinje izgradnja Jankomirskog mosta

Simboličnim rezanjem vrpce na nasipu uz postojeći Jankomirski most, gradonačelnica Vlasta Pavić, u društvu sa zamjenicima Milanom Bandićem i Stipom Tojčićem, označila je početak gradnje novoga mosta koji će izgledom biti identičan postojećem, Savu bi trebao premostiti do kraja kolovoza sljedeće godine.

Nakon javnog natječaja, za izvođača je izabrana tvrtka Viadukt, a most, vrijedan oko 88 milijuna kuna bit će položen paralelno s postojećim mostom. Njegova će širina iznositi 11,5 metara, a, s obzirom na širinu korita Save i nasipa, bit će dug 330 metara.

Kroz novi most prolazit će magistralni vodoopskrbni cjevovod i električni kablovi.


10. svibnja - najavljena Konferencija Međunarodnog kluba glavnih europskih gradova

Škola otvorenih vrata – škola promjena


Od 11. do 14. svibnja 2005. Zagreb će biti domaćin VII. koferenciji Međunarodnog kluba glavnih europskih gradova – rečeno je danas na konferenciji za novinare koju je sazvala gradonačelnica Vlasta Pavić. Ocjenjujući da se Gradski ured za obrazovanje i šport organizacijom skupa priključio veoma dinamičnoj sktivnosti Grada na području međunarodne suradnje, naglasila je važnost razmjene iskustava na području obrazovanja, što, u konačnici, treba dovesti do poboljšanja kvalitete školovanja i razvoja ukupnoga europskog školstva.

Tema konferencije: Škola otvorenih vrata – škola promjena privukla je dosad najveći broj sudionika – (potvrđen je dolazak predstavnika 25 gradova, a moguće je da se Konferenciji priključe još i predstavnici Pariza Vaduza i Monaka).

Konferencija se svečano otvara u četvrak, 12. svibnja, u hotelu Palace , a programom je, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja, osim izlaganja o temi konferencije, predviđen i obilazak OŠ Matije Gupca, Škole u prirodi na Sljemenu i ŠRC Jarun. Konferencija će, kao svojevrsni zaključak dvodnevnog rada, prihvatiti deklaraciju, a na završnoj sjednici sudionici će odabrati temu i mjesto održavanja sljedeće konferencije.10. svibnja

Uredu za gospodarstvo ISO – 9001: 2000

Gradski ured za gospodarstvo jedini je ured u Hrvatskoj sa certifikatom ISO – 9001:2000, s neskrivenim zadovoljstvom izjavio je pročelnik za gospodarstvo i član Poglavarstva Ladislav Prežigalo, 10. svibnja, nakon što je i službeno dobio certifikat iz ruku Gorana Budiselića, direktora Instituta za kvalitetu i mjeriteljstvo.

Uz primjenu ISO standarda već sada posluje 13 gradskih trgovačkih društava, a sedam čeka certifikat koji je jamstvo stalnim poboljša njima procesa poslovanja, a u konačnici i zadovoljstvu korisnika.

Tako je, čulo se, ISO standard, nakon gospodarstva, turizma i trgovine stigao i u upravu.4. svibnja u Trnavi

Novo igralište za dječji vrtić Jabuka

Uz prigodni program u izvedbi polaznika dječjeg vrtića Jabuka u Trnavi, zamjenik gradonačelnice Milan Bandić, otvorio je 4. svibnja, novouređeno pripadajuće igralište bogato opremljeno fiksnim i mobilnim spravama.
Investiciju od 700 tisuća kuna većinom je pokrila donacija Rotary kluba Zagreb Centa, te financijska podrška Grada Zagreba.4. svibnja u Hrgovićima

Kamen temeljac za novi vrtić

Za 370 dana, naselje Jarun dobit će vrtić za 10 odgojnih grupa, suvremeno opremljen objekt sa pratećim sadržajima - od kuhinje, praonice i gospodarskog trakta, do vanjskog igrališta s pješčanikom i raznim spravama i zelenog prostora s mobilnim spravama.
Čulo se to, 4. svibnja, kada je gradonačelnica Vlasta Pavić u društvu svojih zamjenika položila kamen temeljac za vrtić koji bi trebao biti koncipiran kao središnji objekt u mreži vrtića naselja Jarun.
Investiciju od 24,3 milijuna kuna u cijelosti će pokriti Grad, a na temelju projekta dvojca Penezić i Rogina, te pod nadzorom tvrtke KO– PI- MI do.o.o., radove će izvoditi APM Graditeljstvo iz Sesveta.
Od 3. do 6. svibnja na Trgu kralja Tomislava

Tjedan udruga

Petu godinu zaredom, na Trgu kralja Tomislava, od 3. do 6. svibnja održava se Tjedan udruga, manifestacija koja je ove godine okupila stotinjak udruga različitih djelatnosti s područja Zagreba.

Uz bogat zabavni program, tijekom četiri dana, udruge će predstavljati svoj rad, programe, ali i ljude koji u njima rade, a riječ je o djelatnostima od socijalnog i humanitarnog interesa za Grad Zagreb, vjerskim, zdravstvenim, kulturnim, sportskim i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.
2. svibnja u povodu 10. obljetnice raketiranja Zagreba

Izaslanstvo Grada položilo vijenac

U znak sjećanja na raketiranje Zagreba, gradonačelnica Vlasta Pavić i njeni zamjenici Milan Bandić i Stipe Tojčić položili su, 2. svibnja, vijenac kod Križa branitelja na Mirogoju.

Prije njih, vijence su položila izaslanstva Predsjednika RH, Sabora i Vlade.