clanak False

Listopad 2005.

19.04.2017.

 28. listopada

Izabrani članovi nadzornog odbora i uprave Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama APIS IT

Danas, 28. listopada, održana je prva sjednica Skupštine trgovačkog društva Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o .

Na temelju odluke Skupštine (članovi koje su Miroslav Kovačić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za e - Hrvatsku i Ivo Jelušić, zamjenik gradonačelnika Zagreba) izabrani su članovi Nadzornog odbora Društva, dva na prijedlog Vlade, dva na prijedlog Grada i jedan član kao predstavnik radnika: Diana Šimić (zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za e – Hrvatsku), Mladen Barišić (ravnatelj Carinske uprave i pomoćnik ministra financija), Ivo Čović (član Poglavarstva Grada Zagreba za gospodarstvo) i Mladen Pezer (posebni savjetnik gradonačelnika za informatiku i komunikacije). Predstavnik radnika bit će izabran naknadno.

Istoga dana, nakon konstituiranja, održana je i prva sjednica Nadzornog odbora Društva na kojoj je za predsjednicu NO-a izabrana Diana Šimić, a za njenog zamjenika Ivo Čović.

Nadzorni je odbor za predsjednicu Uprave Društva imenovao Dunju Juricu , (pomoćnicu pročelnika u bivšem GZAOP-u), a za članove Boška Lučeva (savjetnika pročelnika u bivšem GZAOP-u) i Miroslava Brkića (Služba za informatiku i komunikacije u Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba).28. listopada u auli Poglavarstva

Gradonačelnik podijelio zaključke o najmu 22 stana

Zaželjevši im ugodan život u novim domovima, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, 28. listopada, podijelio je zaključke o davanju stanova u najam predstavnicima 22 obitelji - s Konačne liste reda prvenstva i na prijedlog Povjerenstva za davanje stanova u najam.26. listopada, Zagrebački velesajam

Susret poduzetnika s gradonačelnikom

U organizaciji Udruge malih i srednjih poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca na Zagrebačkom je velesajmu održan radni ručak s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem na temu Uloga gradonačelnika u poticanju poduzetništva.

Susret je okupio više od stotinu poduzetnika koji su, nakon uvodnih izlaganja, bili u prigodi gradonačelniku, njegovom zamjeniku Ivi Jelušiću, te pročelnicima za financije, odnosno gospodarstvo Slavku Kojiću i Ladislavu Prežigalu postavljati pitanja.


 


22. listopada, obilazak GČ Podsljeme

Novi krov za vodenicu u Bidrovcu

Posljednju zagrebačku vodenicu u kojoj vlasnik Jura Ferenčak još uvijek melje žito obišao je, za redovitog subotnjeg obilaska, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i predstavnicima Gradske četvrti Podsljeme.Grad će, obećao je gradonačelnik, do proljeća iduće godine izdvojiti sredstva za obnovu krova ovoga zaštićenog kulturnog dobra u Bidrovcu, mlina koji je prvo brašno proizveo 1914. godine.

Još jedan mlin, onaj na potoku Ribnjak, u vlasništvu obitelji Banić, izgrađen 1871., bit će obnovljen uz pomoć Grada, iz sredstava spomeničke rente. Mlin je registrirano kulturno dobro, a za obnovu treba oko 80 tisuća kuna.

Gradski su čelnici u domu DVD Šestine, koji je trebao biti obnovljen još prije tri godine, najavili početak radova u prosincu ove godine, a u Gračanima, u ulici Isce gdje se upravo obnavlja stara pučka škola, uvjerili su se da radovi teku brže nego što je planirano pa bi ona mogla biti dovršena već krajem prosinca ove godine, tri mjeseca prije ugovorom predviđenog roka. Radovi su vrijedni oko 2 milijuna kuna.21. listopada,

APIS IT umjesto GZAOP-a

Potpisom na Ugovor o osnivanju Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić označili su prestanak rada dosadašnjega GZAOP-a u vlasništvu Grada i početak funkcioniranja Agencije koja preuzima sve poslove toga gradskog zavoda. Agencija će obavljati poslove vezane uz razvoj usluga, aplikacija, sadržaja i tehničko – tehnološke podrške, a među ostalim, to uključjuje izradu planova informatizacije u suradnji sa Središnjim državnim uredom za e – Hrvatsku, tijelima državne uprave i lokalne samoprave.

Ističući dobru suradnju na liniji otvaranja administracije građanima, premijer Sanader i gradonačelnik Bandić naglasili su da je to interes koji nadvladava političke razlike. Na kraju svečanosti potpisivanja i svojevrsnog rađanja Agencije s kraticom APIS IT, premijer je, najskorije vrijeme, najavio još jednu zajedničku sjednicu Vlade i Poglavarstva radi daljnje razrade zajedničkih projekata.21. listopada

Počeli radovi na proširenju Škorpikove

Obilaskom dijela trase Škorpikove ulice, 21. listopada, gradonačelnik Milan Bandić označio je početak prve faze radova na proširenju prometnice na dionici od Kovinske do Samoborske, u dužini od oko 900 metara, a koja bi trebala biti dovršena za 60 kalendarskih dana.

U sklopu cjelokupne investicije ukupne vrijednosti 28,5 milijuna kuna, Škorpikova će u konačnici biti proširena u duljini od 1640 metara.


 


21. listopada na Jakuševcu

Proradilo postrojenje za proizvodnju električne energije iz deponijskog plina

U nazočn osti predstavnika ZGOS-a, HEP-a i brojnih uzvanika, te uz blagoslov župnika, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u redoviti pogon postrojenja za proizvodnju električne energije iz deponijskog plina na odlagalištu otpada Jakuševec.

Investiciju od 3,8 milijuna eura u cijelosti je pokrilo trgovačko društvo ZGOS.20. listopada, konferencija za novinare u palači Dverce

25 godina prijateljstva Zagreba i Šangaja

U povodu obilježavanja četvrt stoljeća prijateljstva između gradova Zagreba i Šangaja, 20. listopada u gradskoj palači Dverce gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenik gradonačelnika Šangaja Jiang Sixian, najavili su jaču suradnju, posebno na području gospodarstva i objavii bogat program za sljedeći dan što su ga nazvali Danom Šangaja.

Knjižnice grada Zagreba dobit će knjige o Šangaju, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo održat će se konferencija s posebnim osvrtom na ptičju gripu, a prema riječima zamjenika gradonačelnika Šangaja u budućnosti će biti od posebnog značenja upravo suradnja na području medicine. U njegovu gradu, naime, koji broji 17 milijuna stanovnika, prosječna starost iznosi impozantnih 80 godina.

Iz brojnih događanja predviđenih za petak izdvajamo gospodarski forum na Zagrebačkom velesajmu, izložbu fotografija šangajskih umjetnika u Muzeju Mimara i koncert mladih zagrebačkih i pijanista iz Šangaja.

Gradonačelnik Zagreba prihvatio je poziv Šangaja da sljedeće godine predvodi izaslanstvo glavnoga grada Hrvatske da u društvu s vodećim gospodarstvenicima, posjeti prijateljski grad.20. listopada

Novi Radio taxi centar Zagreb

 

Rezanjem vrpce i preuzimanjem jednog poziva gradonačelnik Milan Bandić svečano je pustio u promet novi Radio taxi centar Zagreb.

Potpuno kompjutorizirani Radio taxi centar Zagreb jedan je od najmodernijih u Europi. Projekt modernizacije vlastitim je sredstvima financiralo Udruženje autotaksi prijevoznika grada Zagreba.

 20. listopada

Počela gradnja novog zagrebačkoga šekreta

Ispod današnje livade u Cesarčevoj ulici, preko puta Gradske kavane, za šest mjeseci Zagrepčani će dobiti suvremeni javni sanitarni prostor u kojega će se ulaziti stubištem u prizemlju prilagođenom i za invalide.

Simboličnim činom prvog iskopa lopatom, u društvu s gradonačenikom Milanom Bandićem, gradski zastupnik i predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada Josip Petrač označio je početak gradnje novoga zagrebačkog šekreta koji će biti dostojna zamjena onome na Trgu bana Jelačića koji se uklanja zbog buduće rekonstrukcije tramvajske pruge.

Projekt objekta, vrijednoga oko 4,4 milijuna kuna, potpisuje Svjetlana Horvat Jelić iz tvrtke Capital ing, a radove će, pod stručnim nadzorom tvrtke Pet p rojekt , na temelju provedenoga javnog natječaja, izvoditi građevinska tvrtka Ren ing.

Osim standardnih sanitarnih sadržaja kao što su pisoari i tuš - kabine, ispod Cesarčeve bit će i prostori prilagođeni osobama u kolicima i slabije pokretnima i prostori za prematanje djece. Radno vrijeme bit će od 0 do 24 sata.20. listopada

Od danas isplata dječjeg dodatka za rujan

Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje obavještava korisnike prava na dječji dodatak da je danas počela isplata dječjeg dodatka za mjesec rujan.

Informacije o pravu na dječji dodatak mogu se pronaći ovdje.17. listopada

Gradonačelnik u pučkoj kuhinji

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, 17. listopada, gradonačelnik Milan Bandić iskoristio je za posjet zagrebačkoj pučkoj kuhinji.

Došavši u vrijeme ručka, gradonačelnik i izaslanstvo Gradskog ureda za zdravstvo rad, socijalnu zaštitu i branitelje, predvođeno pročelnikom dr. Zvonimirom Šostarom, porazgovarali su sa sugrađanima korisnicima usluge pučke kuhinje i djelatnicima te ustanove.17. listopada, 18. i 19. sjednica Gradskog poglavarstva. Dnevni red pogledajte ovdje.17. listopada, Gradsko poglavarstvo

Don King u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić primio je Don Kinga, slavnog boksačkog promotora koji je u Zagreb stigao na poziv svog štićenika Marija Preskara, profesionalnog teškaša iz Boksačkog kluba Leonardo.

Grad Zagreb je dodjelom novog prostora klubu Leonardo pomogao u provedbi njihovog programa za rehabilitaciju mladih kroz sport "Pomoć djeci i mladima s problematičnim ponašanjem".15. listopada

Otvoren Dječji vrtić Leptir u Sesvetskim Selima

Uz prigodni program i u nazočnosti djece, roditelja, odgajatelja, predstavnika Grada, uz blagoslov mons Josipa Mrzljaka, pomoćnog biskupa zagrebačkog, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Dječji vrtić Leptir koji je nadograđen u sklopu Župe Svetog Antuna Padovanskog.

Nešto prije samog čina otvaranja i obilaska dograđenog dijela vrtića, gradonačenik je za sljedeću godinu najavio početak izgradnje i osnovne škole u Sesvetskim Selima.13. listopada

Učenici iz Bavarske kod zamjenice gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je, 13. listopada, učenike, profesore i predstavnike Breitschaftschule iz bavarskoga grada Regensburga koji, od 7. do 14. listopada, borave u uzvratnom posjetu privatnoj Srednjoj ekonomskoj školi Katarina Zrinski.

13. listopada, 17. sjednica Gradskog poglavarstva. Dnevni red pogledajte ovdje.

13. listopada

Predsjednik Republike Moldove kod zagrebačkog gradonačelnika

U sklopu službenog boravka u Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Moldove susreo se, 13. listopada, s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem u gradskoj palači Dverce.Od 14. listopada

Isplata novčane pomoći umirovljenicima

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec listopad 2005., započinje preko Hrvatske pošte u petak, 14. listopada 2005.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima od 14. do 31. listopada 2005.

Naglašavamo da više nema isplate u uredima Fine.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 31. listopada 2005. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, na adresi Ulica grada Vukovara 56a ili na broju telefona: 6100-923.11. listopada

8 zajedničkih projekata Zagreba i Zagrebačke županije

Prostorno planiranje, zbrinjavanje otpada, Zračna luka Zagreb, tarifna unija, poticanje poljoprivrede, vodoopskrbni regionalni vodovod, Prostorni plan Medvednice i Fond za zajedničke projekte, osam je projekata na kojima će surađivati Grad Zagreb i Zagrebačka županija . To su, 11. listopada na sastanku u Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba dogovorili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednica županijske skupštine Palma Klun Posavec.

Na konferenciji za novinare najavljen je novi susret za tri tjedna kada će se moći govoriti o detaljima projekata. Prema ocjeni sudionika sastanka, definiranje projekata od zajedničkog interesa s dogovorima o zajedničkom dovršavanju konkretan je početak dobre suradnje grada s njegovim prstenom koja je zadnjih godina, rečeno je, bila dosta zanemarivana.11. listopada

Gradonačelnik čestitao Jom Kipur

U povodu blagdana Jom Kipur gradonačelnik Milan Bandić uputio je predsjedniku Židovske općine dr. Ognjenu Krausu i pripadnicima Židovske zajednice čestitku sljedećeg sadržaja:

Poštovani gospodine Kraus,

Vama, kao i pripadnicima cijele Židovske zajednice, čestitam najsvetiji židovski blagdan Jom Kipur – Dan pomirenja, pokajanja i praštanja, sa željom da u svijetu bude što više bratske ljubavi, mira i razumijevanja među ljudima.

Također se nadam da ćemo i nadalje zajednički pridonositi ostvarivanju tih ciljeva i sveopćem napretku našega grada Zagreba.10. listopada

Zagreb ukorak s europskim metropolama

Nakon povratka iz Amsterdama gdje je, kao jedini gradonačelnik grada čija je država izvan punopravnog članstva EU, sudjelovao u radu 45. opće skupštine glavnih gradova Europske unije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održao je konferenciju za novinare na kojoj je nagovijestio užu suradnju s Berlinom, Ljubljanom i Budimpeštom, te izrazio nadu da bi glavni grad RH, nakon njena ulaska u EU mogao biti domaćinom konferencije 2010. godine.


(sudionici Konferencije u Amsterdamu)

Prema ocjeni gradonačelnika Bandića, Zagreb ide ukorak s drugim europskim metropolama, posebno u domeni socijale i skrbi o svojim građanima. A s obzirom na aktualnu temu otvaranja pristupnih pregovora s Republikom Hrvatskom, na poziv gradonačelnika Amsterdama Joba Kohena, zagrebački je gradonačelnik dobio priliku da se, izvan redovnih tema obrati sudionicima skupa i predstavi aktivnosti Zagreba u svjetlu strategije ulaska i prilagodbe Hrvatske standardima Europske unije.


8. listopada, u povodu Dana neovisnosti

Izaslanstvo Grada položilo vijence i zapalilo svijeće

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno potpredsjednicima Gradske skupštine Berislavom Radićem i Katarinom Fuček, te zamjenikom gradonačelnika Ivom Jelušićem, položili su vijence i zapalilo svijeće kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju, na grobu prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana i kod zajendičke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju.Od 7. do 9. listopada

Gradonačelnik Zagreba na 45. općoj skupštini glavnih gradova Europske unije

Na poziv gradonačelnika Amsterdama Joba Cohena, domaćina 45. opće skupštine glavnih gradova Europske unije, od 7. do 9. listopada, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovati će u radu skupštine kao jedini gradonačelnik grada čija je država, zasad, izvan punopravnog članstva EU.

Predstavnici 25 europskih gradova, među kojima i gradonačelnici Amsterdama, Berlina, Dublina, Budimpešte, Kopenhagena, Ljubljane, Rige i Nikozije, razmjenit će ideje i iskustva na području društvenog angažmana i povezivanja s građanima, a posebnu će pažnju posvetiti pitanju kako gradovi potiču građane na aktivno uključivanje u rad gradskih vlasti.

S obzirom na aktualnu temu otvaranja pristupnih pregovora s Republikom Hrvatskom, zagrebački će se gradonačelnik, također na poziv gradonačelnika Amsterdama, izvan redovnih tema zasjedanja, obratiti sudionicima skupa i predstaviti aktivnosti Zagreba u svjetlu strategije ulaska i prilagodbe Hrvatske standardima Europske unije.Od 6. listopada

U prometu niskopodna četvorka

Od 6. listopada na liniji broj četiri, od Savskog mosta do Dupca, počeo je prometovati treći niskopodni zagrebački tramvaj. Prema najavama, u listopadu stiže još jedan, a taj bi se ritam trebao održavati do nove godine kada se, do kraja isporuke njih ukupno 70, očekuju dva do tri nova tramvaja svaki mjesec.
5. listopada

Voditelj Misije OESS-a U RH kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 5. listopada, u nastupni posjet voditelja Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Republici Hrvatskoj Nj.E. Jorgea Fuentesa Monzonis - Vilallongu.

U svjetlu jučerašnje odluke Europske unije o otvaranju pristupnih pregovora s našom zemljom, visoki je gost u svom nastupnom posjetu iskazao otvorenost Misije za suradnjom s glavnim gradom Republike Hrvatske, posebno u domeni prilagodbe standardima Europske unije

Gradonačelnik je izrazio spremnost Grada Zagreba da, u suradnji s OESS-om, realizira programe u najkraćem mogućem roku, poglavito one koji se odnose na edukaciju medija, promicanje ljudskih prava i razvitka civilnog društva.

Na kraju susreta veleposlanik Jorge Fuentes Monzonis – Vilalonga pozvao je gradonačelnika Bandića da posjeti Misiju.
5. listopada

Otvoreno željezničko stajalište u Gajnicama

Obilaskom rekonstruiranoga željezničkog stajališta u Gajnicama, gradonačelnik Milan Bandić i zamjenik predsjednika Uprave HŽ-a Marijan Klarić sa suradnicima i novinarima, označili su otvaranje rekonstruiranoga stajališta Gajnice, najmodernijeg stajališta s peronom dugim 160 metara na kojemu će moći stajati i dulji vlakovi što, u konačnici, znači smanjivanje gužvi kod ulaska. Osim samog stajališta, sagrađeni su novi južni i sjeverni peron, nadstrešnice, ugrađena je urbana oprema kao što su klupe, kante za otpatke, stalci za bicikle. Slijedi ugradnja dizala za invalide, a u sklopu rekonstrukcije pruge riješit će se signalno - sigurnosni i telekomunikacijski uređaji.

U rekonstrukciju stajališta na kojemu u vlak dnevno ulazi oko 3200, a izlazi oko 2.400 putnika utrošeno je 15 milijuna kuna, od kojih je 2/3 investirao Grad, a ostalo Hrvatske željeznice.5. listopada, u povodu Dječjeg tjedna u Zagrebu

Susret djece s gradonačelnikom

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić susreo se, 5. listopada, s djecom i voditeljima iz Društva Naša djeca Maksimir, Dječjeg foruma Vidovec, OŠ I. Filipovića, OŠ A.G. Matoša i PŠ Kozjak, te predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Aida Salihagić-Kadić tom je prigodom gradonačelnika upoznala s projektom Grad po mjeri djeteta, koji se, u sklopu akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, provodi u cijeloj Hrvatskoj.4. listopada

Gradonačelnik Zagreba čestitao predsjedniku Vlade


U povodu današnje odluke Europske unije o otvaranju pristupnih pregovora s Hrvatskom o članstvu u EU, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku premijeru Ivi Sanaderu:


Cijenjeni gospodine predsjedniče Vlade,

U povodu odluke Europske unije da otvori pristupne pregovore s našom zemljom, upućujem Vama i Hrvatskoj vladi najiskrenije čestitke.

Veliki je to dan za Hrvatsku i sve njene građane. Pred svima nama sada je obveza da na putu reformi i prilagodbe europskim standardima učinimo sve kako bi na kraju toga procesa bili što spremniji kao ravnopravan član zajednice europskih naroda.

Uvjeren sam u uspjeh na tome putu.
4. listopada

Info centar za napuštene životinje počeo s radom

U društvu s predstavnicima udruga za zaštitu životinja i uzvanika iz života Grada i Države, simboličnim rezanjem vrpce, gradonačelnik Milan Bandić označio je početak rada Info - centra na Peščenici, prvog centra u Hrvatskoj koji će objedinjavati bazu podataka o napuštenim životinjama smještenima u prostorima udrugama, u gradskom azilu u Dumovcu i Higijenskom servisu, te tako omogućiti njihovo brže udomljavanje.

U prigodi otvaranja bilo je evidentno da, najblaže rečeno, ne postoji sklad između udruga. Ne želeći ulaziti u genezu, gradonačelnik je pozvao sve njihove predstavnike na sastanak sljedeći tjedan kako bi se, za stolom, pronašla rješenja na zajedničko zadovoljstvo. Pritom je rečeno da je upravo gradonačelnik zaslužan za otvaranje Dumovca i ovoga centra, što znači da stvari u, svakome slučaju, idu bitno nabolje.

Inače, Grad je u uređivanje Info - centra kojemu je dao prostor na korištenje investirao oko 200 tisuća kuna, a pozivom na besplatan broj 0800-27-22-22 građani mogu dobiti korisne informacije i o radu centra i o tome što im je činiti u slučaju da izgube svoga ljubimca ili su, primjerice, našli napuštenu ili ranjenu životinju. Detaljnije podatke možete pronaći na internet stranici Centra: www.suza.hr3. listopada

Susret gradonačelnika Zagreba s ministrom Državnog ministarstva i europskih integracija Savezne pokrajine Baden – Württemberg


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se, 3. listopada, s ministrom Državnog ministarstva i europskih integracija Savezne pokrajine Baden – Württemberg Willijem Stächeleom, a u sklopu njegova službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

U razgovorima je bilo riječi o suradnji Grada Zagreba sa Saveznom pokrajinom Baden – Württemberg, a istom prigodom, dogovoreno je da se glavni grad RH, u prvoj polovici 2006., predstavi u glavnome gradu Baden – Württemberga, Stuttgartu.

Suradnja dvaju gradova dosad se realizirala preko tzv. twinnigs projekata koji se odvijaju preko EU-a, kao što je, primjerice, suradnja Zračne luke Stuttgart i Zračne luke Zagreb.

Savezna pokrajina Baden – Württemberg u Zagrebu se već predstavila na svome tjednu kulture, a gradonačelnik Milan Bandić prihvatio je poziv da posjeti Stuttgart u svibnju 2006., kada će se otvoriti DaimlerChrysler muzej.
3. listopada

Do Badnjaka dovršetak prve etape Sveučilišne aleje

Šetnjom po trasi gradilišta gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima označio je, 3. listopada, početak prve faze radova na gradnji Sveučilišne aleje, od Vukovarske do Ulice Lavoslava Ružičke, koja bi, kao božićni poklon Zagrepčanima, treala biti dovršena na Badnjak, odnosno, 10 dana prije ugovorenog roka od 90 kalendarskih dana.

U sklopu prve etape sagradit će se 450 metara Sveučilišne aleje, a druga će etapa obuhvatiti daljnjih 1000 metara, od Ulice L. Ružičke do Prisavlja. Ukupna investicija iznosit će oko 23 milijuna kuna.

Nakon pet dana pripreme, prema gradonačelnikovoj ocjeni, gradilište i dalje nije u stanju u kakvome bi trebalo biti. Na dionici uz Vukovarsku dva su kioska, a na gotovo cijeloj trasi mogli su se vidjeti automobili parkirani na nedopuštenim mjestima. Popravni rok - 24 sata. Sutra u popodnevnim satima slijedi još jedan brzinski obilazak, uz očekivanje da će mjerodavne gradske službe i izvođači gradiište dovesti u primjereno stanje.3. listopada, Dvorana CEKIM

Započelo obilježavanje Dječjeg tjedna

Druženjem djece u dvorani Centra za kulturu Maksimir obilježen je Međunarodni dan djeteta i početak Dječjeg tjedna u Gradu Zagrebu.

Dječji tjedan tradicionalna je akcija posvećena djeci, a pokreće jeSavez društava Naša djeca Hrvatske, zajedno s osnovnim društvima Naša djeca u 88 gradova i općina diljem Hrvatske. Moto ovogodišnje proslave je Ljubav djeci prije svega, a opći cilj akcije je usmjeriti trajnu pozornost javnosti na položaj, prava i potrebe djece.

U ime Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića djeci je, u povodu njihova dana, čestitala zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić. Tom su joj prigodom djeca predala kutiju svojih želja namijenjenu gradonačelniku i čelnim ljudima Grada Zagreba.2. listopada u Čistoći

Komunalno vozilo za Općinu Polača

U društvu s direktorom Čistoće Josom Bićanićem, gradonačelnik Milan Bandić uručio je ključeve specijalnoga komunalnog vozila načelniku Općine Polača Viktoru Prtenjači.

Niste ni svjesni koliko nam znači ovo vozilo. Sredstva koja bi otišla u njegovu nabavku usmjerit ćemo u druge važne stvari za napredak naše općine – rekao je načelnik Prtenjača, zahvalivši Gradu na drugoj takvoj donaciji u zadnjih pet godina.

Grad će i dalje pomagati gradovima i općinama od posebne državne skrbi – rekao je gradonačelnik Zagreba, dodavši da su rabljena vozila Čistoće koja je ove godine nabavila osam novih vozila, dosad otišla na petnaestak adresa.
2. listopada u parku Maksimir

Obilježen Međunarodni dan zaštite životinja

U povodu 4. listopada, Međunarodnog dana zaštite životinja, u nedjelju, 2. listopada, u parku Maksimir, uz raznovrstan zabavni program, predstavile su se udruge za zaštitu životinja, policija je pokazala rad sa službenim psima, a mogla se vidjeti i pseća zaprega.

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja organizirao je Ured za poljoprivredu i šumarstvo, JU Park Maksimir i tri udruge – Krila, Udruga ljudi i ljubimci i Hrvatska udruga za školovanje pasa vidiča i mobilitet.

U društvu sa svojim ljubimcem Billom manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.1.listopada gradonačelnik obišao Sesvetska Sela

Uskoro dogovor o zemljištu za osnovnu školu?

Kao što je i obećao na prošlotjednom skupštinskom zasjedanju, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je, u sklopu redovitoga subotnjeg obilaska, Sesvetska Sela i razgovarao s vlasnicima zemljišta na kojem je predviđena gradnja nove osnovne škole. U srijedu, 5. listopada, za kada je sazvan sljedeći sastanak, očekuje se postizanje dogovora o cijeni zemljišta.

U nastavku obilaska, gradonačelnik je sa suradnicima posjetio Župu Sv. Antuna Padovanskog i prostor nekada vjerskog, a sada gradskoga dječjeg vrtića. U objektima Župe trenutno se uređuje i dograđuje prostor za dječji vrtić. Do 15. listopada, kada bi radovi trebali biti dovršeni, u ovom odjelu DV-a Leptir 127 mališana imat će mnogo bolje uvjete nego dosad, a, umjesto četiri, vrtić će pohađati pet grupa.