clanak False

Organizatori "Vinkovačkih jeseni" kod gradonačelnika

24.04.2018.
Danas u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je organizatore Vinkovačkih jeseni -  gradonačelnika Grada Vinkovaca i predsjednika Organizacijskog odbora Ivana Bosančića, župana Vukovarsko-srijemske županije Božu Galića i tajnika Organizacijskog odbora Stjepana Đurkovića.
 
Tema sastanka je bila predstavljanje programa 53. Vinkovačke jeseni koje će se održati pod viskom pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Vinkovačke jeseni kao jednu od najznačajnijih manifestacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske, uvijek je podržavao Grad Zagreb te će tako biti i ove godine. Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi što znaju prepoznati ovakve manifestacije koje okupljaju sve najljepše državne folklore koje Hrvatska može ponuditi, izjavio je gradonačelnik Bosančić.
 
Grad Zagreb kao glavni grad države ima odgovornost da što više doprinese očuvanju kulturne baštine i svega onoga što Vinkovačke jeseni predstavljaju, rekla je Vera Šimić-Jajčinović, viša stručna savjetnica u Gradskom uredu za obrazovanje.

Vinkovačke jeseni svojim programima predstavljaju preko 120 najbolje ocijenjenih izvornih folklornih skupina s oko 8000 izvođača, a posjećuju ih više od 100.000 domaćih i stranih gostiju, a održavaju se od 7. do 16. rujna.

Gradske vijesti - 2018.