clanak False

Monografija "Šezdesete u Hrvatskoj - Mit i stvarnost"

19.06.2018.
U Muzeju za umjetnost i obrt predstavljena je monografija Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost, koju su uredile Vesna Ledić, Adriana Prlić i Miroslava Vučić u okviru istoimene izložbe koje je idejni autor koncepta Zvonko Maković, a koja je u Muzeju otvorena 26. travnja ove godine.
 
Na svečanoj promociji o Monografiji su govorili zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, Zvonko Maković, direktor izdavačke kuće Školska knjiga Ante Žužul i ravnatelj Muzeja Miroslav Gašparović.
 
Zamjenica gradonačelnika je istaknula da je ovo iznimno važna i sveobuhvatna Monografija iz serije velikih projekata Muzeja za umjetnost i obrt koja pomno, stručno i na nov način sagledava i tumači duh i vrijeme jedne iznimno kreativne epohe u hrvatskoj povijesti.
Izlazak monografije Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost, uz samu izložbu, predstavlja jedan od glavnih kulturnih događaja čitave sezone u Hrvatskoj, upotpunjujući tako sliku Zagreba kao iznimno privlačnog i zanimljivog europskog grada kulture i umjetnosti, dodala je zamjenica uz čestitke glavnom uredniku monografije i izložbe Zvonku Makoviću te ravnatelju Muzeja i nakladniku Školskoj knjizi.

Gradske vijesti - 2018.