clanak False

Gradonačelnik u posjetu djeci koja borave u ljetnim kampovima u Fužinama i Novom Vinodolskom

22.08.2018.

Gradonačelnik u posjeti djeca koja borave u ljetnim kampovima u Fužinama i Novom Vinodolskom


Na poziv kluba roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, Split, Sanus gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima posjetio je 30-ero djece koja se nalaze na desetodnevnom terapijskom odmoru Fužinama. Dočekala ga je gospođa Boženka Anić sa stručnim timom i volonterima, koji su se zahvalili gradonačelniku za svu pomoć koju im je pružio do sada. Gradonačelnik je, obišao i radionice u kojima se odvijaju programi za djecu, a uručujući im prigodne poklone, poručio kako će i dalje imati punu podršku Grada. 
Nastavak druženja protekao je u ugodnoj atmosferi, uz recitacije i pjesme koje su izveli mališani, polaznici kampa.

Programom, koji traje od 13. do 23. kolovoza, obuhvaćene su razne sportske aktivnosti, natjecanja, zabavni program, zajednička druženja, ali i psihološke, likovne i literarne radionice pod nadzorom voditeljice programa, psihologa, liječnika, profesora likovne kulture i volontera.

Nakon toga, zagrebački je gradonačelnik, posjetio i djecu iz Subotice koja su, šestu godinu zaredom na sedmodnevnom besplatnom ljetovanju u organizaciji Grada Zagreba.
Drago mi je da ova mladost čuva hrvatsku tradicijsku kulturu, jezik i običaje, naglasio je gradonačelnik.
Gradonačelnik je, također, posjetio i tražitelje međunarodne zaštite i osobe pod međunarodnom zaštitom u RH, kojima je sedmodnevno ljetovanje u Novom Vinodolskom omogućio Grad Zagreb i Hrvatski Crveni križ.
 

Gradske vijesti - 2018.