clanak False

Besplatni udžbenici u svim zagrebačkim srednjim i osnovnim školama

29.08.2018.
Prvog dana nastave u novoj školskoj godini učenike zagrebačkih srednjih i osnovnih škola na klupama će dočekati besplatni udžbenici koje im 9. godinu zaredom osigurava Grad Zagreb.
 
Da isporuka novih udžbenika teče prema planu jutros se uvjerio i gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima obišao OŠ Julija Klovića na Novoj cesti i Elektrostrojarsku obrtničku školu u Selskoj ulici. 
 
Besplatni udžbenici trebali bi biti osigurani svakomu školarcu u Hrvatskoj, a to je najmanje što možemo napraviti za budućnost naše zemlje. Svim učenicima moramo pružiti jednake mogućnosti za obrazovanje, istaknuo je gradonačelnik Bandić napominjući kako je iznalaženje sredstava za podjelu udžbenika svim školarcima u Hrvatskoj prioritet. Dodao je da je ulaganje u obrazovanje demografski iskorak za Hrvatsku te da se svim školarcima trebaju osigurati što bolji uvjeti za uspjeh. Hrvatski učenici ionako bilježe sjajne rezultate na raznim međunarodnim natjecanjima znanja. Hrvatska je itekako konkurentna na tome polju, a ovakve mjere će doprinijeti da naši učenici budu još spremniji i još bolji, rekao je.
 
U svojoj zahvali gradonačelniku, ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole Anto Delač je naglasio da učenici i njihovi roditelji pozdravljaju ovu inicijativu Grada te da je financijsko rasterećenje od velikog značaja za svaku obitelj.
 
U Zagrebu će na klupama učenice i učenike iz 123 osnovne i 82 srednje škole dočekati udžbenici.
 

Gradske vijesti - 2018.