clanak False

Veljača 2002.

19.04.2017.

 DODJELA STIPENDIJA GRADA ZAGREBA STUDENTIMA ZA AKEDEMSKU GODINU 2001./2002.
28. veljače 2002. gradonačelnik u ostavci g. Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport g. Ivica Lazanja uručili su stipendije Grada Zagreba za akademsku godinu 2001./2002. u palači Dverce. Dodijeljeno je 66 stipendija. Stipendije iznose 65 posto prosječne netoplaće u gospodarstvu Grada Zagreba, odnosno oko 2600 kuna mjesečno.


GĐA VLASTA PAVIĆ NOVA GRADONAČELNICA GRADA ZAGREBA
28. veljače 2002. na sjednici Gradske skupštine gradski su zastupnici većinom glasova izabrali gđu Vlastu Pavić za novu gradonačelnicu. Ona je dosad obavljala funkciju zamjenice gradonačelnika za društvene djelatnosti. Za njezin izbor glasalo je trideset zastupnika HNS-a i SDP-a i nezavisni zastupnik g. Ivan Valek. Dužnosti su razriješeni zamjenica gradonačelnika gđa Morana Paliković-Gruden i pročelnici , članovi Gradskog poglavarstva: g. Slavko Kojić, g. Zvonimir Šostar, g. Ladislav Prežigalo, g. Slobodan Jeličić i g. Miljenko Mesić. Gradonačelnica ima rok od trideset dana da predloži nove članove Gradskog poglavarstva.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA
27. veljače 2002. održana je 35. sjednica Gradskog poglavarstva. Na sjednici je g. Milan Bandić, gradonačelnik u ostavci, podnio izvješće o radu za razdoblje od 2. lipnja do 25. veljače 2002. U izvješću su navedeni projekti na kojima se radilo.
Poglavarstvo je na sjednici prihvatilo Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba, Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba i Generalnog urbanističkog plana Sesveta.
Na sjednici je osnovano i imenovano Povjerenstvo za reorganizaciju domova zdravlja u vlasništvu Grada Zagreba. Prihvaćen je i Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagreba.
Usvojen je i prijedlog za proširivanja zona naplate perkiranja na desetak novih ulica.
Iz tekuće pričuve izdvojeno je 50.000,00 kuna pomoći za obitelj ubijenog policajca Milenka Vranjkovića. Grad će biti suorganizator koncerta grupe U2 koji će se održati 11. kolovoza na Dinamovu stadionu.

POTPISIVANJE TEMELJNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA RADNIKE U TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA U VLASNIŠTVU GRADA ZAGREBA
27. veljače 2002. potpisan je Temeljni kolektivni ugovor za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba između Grada Zagreba i trgovačkih društava.
27. veljače 2002. zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba gđa Vlasta Pavić primila je u nastupni posjet NJ.E. gospodina HOANG VAN NHA, veleposlanika SR Vijetama u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču. U Veleposlanikovoj pratnji bio je g. VUONG DINH VAN, savjetnik u veleposlanstvu.

POTPISIVANJE SPORAZUMA O FINANCIRANJU, REKONSTRUKCIJI I DOGRADNJI ZGRADE CENTRA ZA REHABILITACIJU “ZAGREB” SLOBOŠTINA
26. veljače 2002. potpisan je Sporazum o financiranju , rekonstukciji i dogradnji zgrade Centra za rehabilitaciju Sloboština između Ministarstva rada i socijalne skrbi , Grada Zagreba i Centra za rehabilitaciju “Zagreb”. Potpisnici ugovora bili su za Ministarstvo rada i socijalne skrbi ministar g. Davorko Vidović , za Grad Zagreb gradonačelnik u ostavci g. Milan Bandić i za Centar za rehabilitaciju “Zagreb” ravnateljica gđa Vesna Muraja.

TRI NOVA VOZILA PREDANA VATROGASCIMA
26. veljače 2002. g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba u ostavci, predao je zagrebačkim vatrogascima tri nova vozila tipa Iveco Magirus TLF 16/25. U ima Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba kamion je preuzeo g. Mladen Maličić, zapovjednik , a u ime DVD-a Hrašće i DVD-a Sesvete g. Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

 

DOČEK JANICE KOSTELIĆ
25. veljače 2002. na Trgu bana Jelačića građani grada Zagreba dočekali su Janicu Kostelić, najuspješniju hrvatsku skijašicu sa ZOI u Salt Lake Cityju 2002. Slavlje je za Janicu, njenu obitelj, druge članove olimpijske ekipe i oko pola milijuna građana upriličilo Gradsko poglavarstvo. Na središnjem zagrebačkom trgu Janicu je pozdravio gradonačelnik u ostavci g. Milan Bandić.