clanak False

Tribina Svi mi upravljamo energijom i izložba radova

Petog dana 9. Zagrebačkog energetskog tjedna održana je Tribina „Ušteda energije kao prAvi odabir“ u okviru projekta Together.
16.05.2018.
U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša u petak, 11. svibnja 2018. na lokaciji Tehnološkog parka u Paviljonu 12 Zagrebačkog Velesajma održana je Tribina „Svi mi upravljamo energijom“. Navedena Tribina održana je u sklopu međunarodnog projekta Together na kojemu Grad Zagreb sudjeluje kao partner. Bila je to prilika da se dublje zaviri u rad vrtića i škola koji predano i savjesno rade na uštedi energije, a tako i svojim aktivnostima potiču i ostvaruju i financijske uštede.

Na Tribini su sudjelovali predstavnici šest vrtića i četiri škole – DV Zapruđe, DV Gajnice, DV Iskrica, DV Vladimir Nazor, DV Vjeverica i DV Cvrčak te OŠ Grigora Viteza, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Većeslava Holjevca i OŠ Otona Ivekovića. Predstavnici OŠ Ksaver Šandor Gjalski i OŠ Gračani nisu sudjelovali na radionici.

Na početku događanja sve okupljene pozdravila je gđa Melita Borić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, istaknuvši važnost poticanja štednje energije i zaštite okoliša od najranijeg doba. Predstavnici energetskih timova zatim su sami, svojim riječima, govorili o radu koji je uložen u projekt te prenijeli entuzijazam kojim se aktivnosti provode kao i rezultate koji su postignuti na području promjene ponašanja učenika. Mnogi su pripremili i filmove kako bi bolje dočarali sve aktivnosti koje se u sklopu projekta provode u školama i vrtićima.

Na samoj lokaciji, za vrijeme trajanja 9. Zagrebačkog energetskog tjedna, postavljena je izložba sa radovima djece osnovnoškolske i vrtićke dobi koja je pokrivala različite tema: obnovljivi izvori energije, voda, električna energija, recikliranje…

Zahvaljujući trudu koji su djeca uložila u svoj rad i učenje o obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša, svi sudionici događanja na 9. Zagrebačkom energetskom tjednu mogli su se diviti entuzijazmu najmlađih i njihovoj svijesti o potrebi štednje energije i očuvanja okoliša.

Projekt TOGETHER sufinanciran je programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.
.







 

Aktualnosti