clanak False

Svjetski dan sporta, 25.5.2024.

24.05.2024.

Grad Zagreb i Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve i ove će godine, u subotu, 25. svibnja 2024. na ŠRC Trnje, Ulica Grada Vukovara 236e obilježiti Svjetski dan sporta. Cilj ovog događanja jest tjelesnom aktivnošću obuhvatiti što veći broj građana, istaknuti važnost bavljenja redovitom tjelovježbom i omogućiti im uvid u različite sadržaje sportske rekreacije u Zagrebu.

Tim povodom na ŠRC Trnje organizirat će se niz sportskih i rekreativnih aktivnosti, od malonogometnog i odbojkaškog turnira, sportskih susreta društava u boćanju, stolnom tenisu i tenisu, preko festivala redovitog tjelesnog vježbanja do natjecanja u nordijskom hodanju te zajedničkog vježbanja svih sudionika festivala.

Pozivamo građane svih dobnih uzrasta da nam se pridruže u subotu, 25. svibnja te sudjeluju u nekoj aktivnosti, vježbanju, igri, sportskom treningu ili natjecanju. 

Iz programa izdvajamo:

  • predavanja i radionice na temu važnosti vježbanja za osobe starije životne dobi
  • okrugli stol o zdravlju i programima Sporta za sve - Zagreb
  • sportski susreti mladih sportaša u malom nogometu, tenisu i mini odbojci
  • sportski susreti članova Društava sportske rekreacije
  • prezentacije sportova i pokazni treninzi
  • festival redovnog tjelesnog vježbanja
  • Seniorijada - Natjecanje članica Matice umirovljenika Grada Zagreba
  • nagradni poligon tjelesne spretnosti za sudionike i posjetitelje
  • zdravstveno savjetovalište, radionice prehrane i medicinska mjerenja tlaka i šećera


Detaljan raspored možete vidjeti ovdje.

Više informacija o Svjetskom danu sporta
Svjetski dan sporta inicirala je 1993. godine organizacija TAFISA, međunarodna organizacija pokreta “Sport za sve”, čiji je član i Zagrebački savez sportske rekreacije. TAFISA je pokrenula veći broj međunarodnih akcija, od kojih je Svjetski dan sporta svakako najmasovnija manifestacija sporta i sportske rekreacije, kojom građani diljem svijeta iskazuju pozitivni stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.
Grad Zagreb i Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve, godinama obilježavaju Svjetski dan sporta, jednodnevnim pregledom aktivnosti na ŠRC Trnje, gdje se okupi i više od tisuću sudionika, natjecatelja i gledatelja.
Sama manifestacija ima snažan međugeneracijski karakter - sudionici su djeca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, članovi sportskih klubova i društava sportske rekreacije, stariji sugrađani i umirovljenici.