clanak False

Međunarodna konferencija o širenju Programa dijeljenja znanja 2023. (2023 KSP Dissemination Conference)

12.09.2023.
U korejskom gradu Seoulu, u ponedjeljak 11. rujna 2023. održana je međunarodna konferencija o širenju Programa dijeljenja znanja „2023 Knowledge Sharing Program (KSP) Dissemination Conference“.

Od 2004., Ministarstvo gospodarstva i financija Republike Koreje (MOEF) i Korejski razvojni institut (KDI) provode Program dijeljenja znanja (KSP) osmišljen kako bi podijelili razvojno iskustvo Republike Koreje i pružili prilagođene konzultacije o politici partnerskim zemljama.

„Konferencija o širenju Programa dijeljenja znanja 2023.“ predstavljala je platformu za dijeljenje rezultata KSP-a i razmjenu uvida u globalnu agendu među različitim dionicima, uključujući vlade, akademsku zajednicu i poduzeća. Ovogodišnja konferencija posebno je bila usmjerena na istraživanje redizajniranja dijeljenja znanja - platforme za ekonomsku povezanost i stabilnost. Kao bi postigli željeni cilj, na konferenciji su sudjelovali kreatori politika na visokoj razini iz partnerskih zemalja, predstavnici međunarodnih organizacija, kao i domaći privatni sektor i akademska zajednica.

Konferenciju je otvorio Byoung Hwan KIM, zamjenik ministra gospodarstva i financija Republike Koreje (MOEF), a nakon njega prisutne su pozdravili i Dong Chul CHO, predsjednik Korejskog razvojnog instituta (KDI) i, putem video linka, Jeffrey SACHS, profesor sa Sveučilišta Columbia.

Program konferencije sastojao se od tri panela. U prvom panelu raspravljalo se o ekonomskoj povezanosti i ulozi inicijativa za razmjenu znanja u međunarodnoj zajednici te putevima do učinkovite suradnje u tranziciji industrija. Drugi panel predstavio je ključna postignuća KSP-a na primjerima svojih partnerskih zemalja Indonezije, Paragvaja i Ruande. Završni dio konferencije bio je rezerviran za primjere dobre prakse te smjernice na koji način unaprijediti planiranja i primijeniti Program dijeljenja znanja (KSP) u privatnom sektoru.

Konferencija se održala u hibridnom formatu (s delegatima na licu mjesta i putem interneta) kako bi svi zainteresirani dionici iz cijelog svijeta mogli sudjelovati u njenom programu.

Više detaljnijih informacija o konferenciji možete pronaći na https://2023kspconference.kr/Eng/Main.asp.