clanak False

Započeli radovi na proširenju Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove

Danas su započeli radovi na proširenju Branimirove, na dionici od Zavrtnice do Heinzelove. Do travnja 2016. taj dio bit će u punom profilu, najavio je gradonačelnik.
03.11.2015.


Ovo je povijesni dan za Zagrepčane i Zagreb, jer će u travnju iduće godine, nakon što završimo proširenje Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove, protočnost prometa biti puno bolja, a građani će od Glavnog kolodvora do Sesveta, odnosno Brestja, stizati za 7-8 minuta, umjesto za pola sata, rekao je gradonačelnik Milan Bandić jutros na gradilištu. Na spoj stare i nove Branimirove građani su čekali jako dugo, a s obzirom na proširenje grada i povećanje broja stanovnika unazad 20 godina, neophodno je potreban.

Danas smo nastavili s trećom fazom proboja Branimirove. Dionicu od Zavrtnice do Heinzelove proširit ćemo tako da će u proljeće funkcionirati u punom profilu, po dvije trake u svakom smjeru, sa zelenom površinom u sredini i biciklističkom stazama, dodao je gradonačelnik. Prva faza radova obuhvatila je dionicu od Držićeve do Ulice Crvenog križa, a druga od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice. Treću smo fazu započeli sa spajanjem stare i nove Branimirovu, dionicom od Zavrtnice do Heinzelove, ali u suženom izdanju, samo s jednom trakom u svakom smjeru.

Kako se čulo, radovi će koštati šest milijuna kuna bez PDV-a, a na površini dužine 320 metara i širine 44 metra, osim prometnice s dva traka, bit će napravljeno 2,5 tisuće kvadrata biciklističkih staza i hortikulturno će se urediti sedam tisuća kvadrata površine.
 


Gradske vijesti - 2015.