clanak False

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na Zrinjevcu

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, Grad Zagreb organizira i proslave na nekoliko lokacija u središtu  grada.
31.07.2015.
U povodu obilježavanja 20. obljetnice vojnoredarstvene akcije Oluja i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, Grad Zagreb će, osim logističke podrške organizacije svečanog vojnog mimohoda, 4. kolovoza organizirati i proslave na još nekoliko lokacija u središtu  grada.

Glazbenim programom, videoprojekcijama i gastronomskom ponudom, ova velika i važna obljetnica obilježit će se i u parku Zrinjevac. Program na Zrinjevcu počinje u 18,00 sati. Za prigodni slavljenički dio glazbenog programa, što počinje u 20,00 sati i traje do ponoći, zadužen je  DJ Martek.

Svi posjetitelji parka, od 18,00 sati moći će na velikome platnu uživo pratiti vojni mimohod, nakon kojega se nastavlja projekcija prigodnih filmova iz arhive Ministarstva obrane. Proslava će u večernjim satima završiti velikim vatrometom  s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva sve Zagrepčanke i Zagrepčane da, prema mogućnostima, te večeri budu na gradskim ulicama, uz trasu mimohoda ili na Zrinjevcu te da uz ugodno druženje i prigodan program još jedanput iskažu zajedništvo, zahvalnost braniteljima i počast njihovoj hrabrosti i velikoj žrtvi. Sve sugrađane, gradonačelnik također poziva da na fasade svojih zgrada i kuća istaknu hrvatske zastave.
 

Gradske vijesti - 2015.