clanak False

70. obljetnica oslobađanja Zagreba i 40. obljetnica proglašenja Zagreba gradom Herojem

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Bandića održana je završna svečanost obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Zagreba i pobjede nad fašizmom.  
29.12.2015.

U prostorima dvorane Globus, na Zagrebačkom velesajmu, održana je svečanost u povodu jubilarne 70.obljetnice oslobođenja grada Zagreba i pobjede nad fašizmom, kao i 40. obljetnice proglašenja Zagreba gradom Herojem. U ime pokrovitelja gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, prigodnoj manifestaciji prisustvovao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Ove je godine navršeno punih 70 godina od povijesnog trenutka kada su partizanski borci i antifašisti oslobodili Zagreb, dani su to sjećanja na pobjedu nad fašizmom ali i sjećanje na sve žrtve najvećeg terora 20. stoljeća, rekao je pročelnik Kojić zaključivši kako na temeljima borbe za ljudska prava, protiv rasne mržnje i segregacije moramo nastaviti graditi slobodnu, demokratsku i neovisnu Hrvatsku.

Predsjednik Zajednice udruge antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke Županije i grada Zagreba Petar Raić istaknuo je kako s ponosom možemo reći da je na ovim prostorima među prvima bio organiziran otpor nacifašizmu, naglasivši kako novi naraštaji moraju znati kako je antifašizam nastao kao odgovor na kršenje mira i slobode, u cilju očuvanja demokratskih vrijednosti.
 

Gradske vijesti - 2015.