clanak False

Konferencija Na prvoj crti zdravlja

U Zagrebačkom institutu za kulturu zdravlja, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je konferenciju i izložbu Na prvoj crti zdravlja.  
04.12.2015.
U prostorima Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je konferenciju Na prvoj crti zdravlja koja se u svrhu poboljšanja zdravlja hrvatskih branitelja i njihovih obitelji održala pod pokroviteljstvom Zagrebačke zaklade za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti.

Iznimna mi je čast otvoriti ovu konferenciju koja je rezultat višemjesečnog rada Zaklade za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih, rekao je gradonačelnik Bandić, koji je ujedno i utemeljitelj Zaklade. Istaknuvši zadovoljstvo velikim brojem okupljenih braniteljskih udruga, zagrebački je gradonačelnik zaključio kako Zagrebački institut za kulturu zdravlja mora postati kuća susreta, humanosti, dobrote – mjesto koje će okupiti liječnike, psihologe, socijalne radnike i sve ostale kako bi najosjetljivijoj populaciji pružili pomoć koju trebaju.

Predsjednik Instituta Veljko Đorđević naglasio je kako je prvi puta u 20 godina na jednom mjestu okupljena čitava struka i veliki broj braniteljskih udruga. Cilj je našeg dvodnevnog susreta zajedničkim prijedlozima osmisliti rješenje po pitanju savjetovanja i drugih usluga za branitelje, invalide i obitelji koji godinama žive u tišini i patnji, dodao je predsjednik.

Gradonačelnik je nakon konferencije otvorio i izložbu radova studenata Akademije likovnih umjetnosti, koja vizualno prati glavne teme i probleme braniteljske populacije, još jednom naglasivši kako se radi o procesu u kojem svi zajedno moramo sudjelovat, jer kako je rekao: zdrav čovjek ima tisuću želja, dok onaj bolestan samo jednu.
 

Gradske vijesti - 2015.