clanak False

U Zagrebu dočekan milijunti turist

U Zagrebu je ovih dana zabilježen milijunti turistički dolazak, po prvi put u povijesti grada, a ostvarila ga je Clare Morrison iz Velike Britanije povodom adventa.
21.12.2015.


(Hina) - U Zagrebu je ovih dana zabilježen milijunti turistički dolazak, po prvi put u povijesti grada, a ostvarila ga je Clare Morrison iz Velike Britanije povodom adventa.

Morrison je u Zagreb stigla u subotu sa sestrom i ostaje do utorka boraveći u hotelu Sheraton, gdje su joj u ponedjeljak kao milijuntoj turistkinji dali poklon zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik uprave HUP Zagreb Anđelko Leko, glavni direktor HTZ Ratomir Ivičić i ministar turizma Darko Lorencin.

Na dolasku joj se zahvalila i direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld, istaknuvši da je sretna što u istom mjesecu bilježe tako veliku brojku dolazaka i europsko priznanje za najbolju adventsku manifestaciju u Europi.

"Prva dva tjedna ovogodišnjeg adventa Zagreb je premašio turističke brojke iz cijelog prosinca prošle godine, već sada imamo 20 posto više turista nego lani i vjerujemo da će tako ostati do kraja ove godine", kazala je Bienenfeld.

Gradonačelnik Bandić je na to kazao da je izuzetno zadovoljan što u gradu svi rade u sinergiji, pa su zato i mogući dobri turistički rezultati, dok je ministar turizma Loerncin naglasio da je Zagreb pun sadržaja i primjer kako se treba organizirati i destinacijski raditi da bi se postigao dobar rezultat.

Clare Morrison je novinarima kazala da do sada nije bila u Hrvatskoj, niti u Zagrebu a da ju je u Zagrebu na adventu najviše oduševila atmosfera, dobra hrana te mogućnost pjevanja i plesanja na glavnim trgovima.
 

Gradske vijesti - 2015.