clanak False

Udomljavanje je fora

14.11.2015.


Na glavnom zagrebačkom trgu u subotu je održana zadnja ovogodišnja akcija, ovaj put posvećena ranjenim životinjama i udruzi Noina arka koja o njima brine. Već tradicionalno, dolaskom i obilaskom, akciju je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu s ljubimcem Rudijem.

Brojni posjetitelji, zaljubljenici u životinje, imali su priliku saznati što učiniti kada naiđu na ranjenu životinju, što se nerijetko događa pa nismo sigurni kome se obratiti. Kako se čulo, u većini slučajeva, riječ je o životinjama koje je netko napustio pa su se zbog nebrige vlasnika našle pod kotačima automobila.
Nakon oporavka one postaju predivni i zdravi prijatelji. Udruga Noina arka samo je tijekom 2015. spasila 97 pasa i udomila njih 43.

Zvijezda Akcije bili su Ibby i Izolda, pas koji je spašen nakon teških prijeloma nogu i sada čeka dom, odnosno kujica koja je još uvijek na oporavku nakon loma zdjelice.

Podsjetimo, akciju Udomljavanje je fora organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja i uz podršku tvrtki Royal Canin i Frontline.
 

Gradske vijesti - 2015.