clanak False

Studenti Ljubljanskog sveučilišta kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić primio je u palači Dverce studente Fakulteta društvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani, predvođene dr. Igorom Lukšičem.
09.11.2015.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u palači Dverce studente Fakulteta društvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani, predvođene dr. Igorom Lukšičem, slovenskim političarom i profesorom na Katedri za analitičku politologiju.

Zaželjevši mladim slovenskim gostima dobrodošlicu u Zagreb, gradonačelnik je podsjetio kako je suradnja dvaju sveučilišta, zagrebačkog i ljubljanskog, iznimno dobra. S njime se složio i profesor Lukšič koji je istaknuo: Ovo nije prvi put da naše studente vodimo u Zagreb, i zasigurno ćemo još dolaziti. Profesor je dodao i kako je osobni kontakt s čelnim čovjekom glavnog grada Hrvatske ovim studentima iznimno vrijedno iskustvo političke prakse, na čemu se posebno zahvalio gradonačelniku Bandiću.

Studenti Ljubljanskog sveučilišta, njih 41, borave u Zagrebu u okviru jednodnevnog studijskog putovanja, a nakon obilaska zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti i prijema kod gradonačelnika obići će i Hrvatski sabor te veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu. Kako se čulo, studenti od ovog posjeta očekuju da će im, uz teorijska znanja, donijeti i pogled u praksu pa će tako, na realnim primjerima dobiti uvid u svakodnevnu politiku Zagreba i Hrvatske.

Uz studente i prof. Lukšiča, delegaciju Ljubljanskog sveučilišta činili su i profesori Kristjan Runovc, Andrej Lukšič, Jernej Pikalo i Žiga Vodovnik, dok su uz gradonačelnika Milana Bandića bile prisutne Katarina Milković i Helena Beus iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.
 

Gradske vijesti - 2015.