clanak False

Sporazum HAMAG-BICRO i Grada Zagreba o međusobnim pravima i obvezama vezano uz projekt UNIverzI-JA-DA

Potpisan Sporazum o međusobnim pravima i obvezama vezano uz projekt UNIverzI-JA-DA između HAMAG-BICRO i Grada Zagreba.
10.07.2015.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Darko Liović potpisali su u Gradskoj upravi Sporazum o međusobnim pravima i obvezama vezano uz projekt UNIverzI-JA-DA, kojim se želi pružiti prilika studentima da se na stvarnim zadacima, uz podršku mentora, educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju inovativne ideje.

Naime, UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koja će biti ponuđena za otvorena pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016., a izabrat će ih predstavnici HAMAG-BICRO-a, Grada Zagreba i Ministarstva turizma.

Javni poziv za Projekt otvoren je 14. svibnja, a prijave studentskih projekata primaju se do 14. rujna ove godine. Grad Zagreb osigurava 70.000,00 kn za realizaciju pobjedničkog rješenja, a HAMAG-BICRO će financirati studentske timove finaliste sa po 10.000,00 kn.

Ovaj Projekt jako je važna stvar i svojevrsna uvertira u ono što ćemo početi raditi na jesen na području uvođenja mladih ljudi u poduzetništvo i poslovni svijet, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić. Napomenuvši da 25 godina nitko ništa nije radio po pitanju poticanja mladih i otvaranja šansi da nakon završetka fakulteta uzmu stvar u svoje ruke, gradonačelnik je dodao da Grad za mlade sprema iznenađenje – jedinstven projekt u Hrvatskoj koji će im pruži bolju perspektivu.

Predsjednik Uprave Darko Liović zahvalio je gradonačelniku i Gradskom uredu za gospodarstvo na dobroj suradnji Agencije i Grada na dosadašnjim projektima s napomenom da je Zagreb jedini grad u Hrvatskoj koji na novi način potiče razvoj gospodarstva i poduzetništva. Kao pozitivne primjere predsjednik Uprave naveo je Razvojnu agenciju grada Zagreba, Tehnološki park i Plavi ured koji ima intenzivnu i otvorenu komunikaciju s poduzetnicima.
Od glavnog grada se i očekuje da bude pokretački motor, a Zagreb to i je, dodao je istaknuvši da vjeruje da će HAMAG-BICRO i Gradska uprava i dalje uspješno surađivati na budućim projektima.
 

Gradske vijesti - 2015.