clanak False

Smotra Zimske službe

Uoči početka zimske sezone, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održana je već tradicionalna Smotra zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.

02.11.2015.

Uoči početka zimske sezone, već tradicionalno, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održana je Smotra zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.

Time je, čulo se, počelo stanje pripravnosti 235 ekipa Zagrebačkih cesta, koje su raspoređene u 14 baza i koje se brinu o 2562 km prometnica. Za ovu je sezonu pripremljeno 11 tisuća tona soli, a ukoliko bude potrebno povlačit će se dodatne zalihe iz strateške pričuve.

Pohvalivši rad djelatnika Zagrebačkog holdinga i svojih suradnika gradonačelnik Bandić dodao je da se ništa ne smije prepustiti slučaju: Ljestvicu smo postavili visoko, nijedna europska metropola se ne čisti kao grad Zagreb i naši sugrađani mogu biti sigurni da će se voziti po očišćenim i sigurnim cestama. 

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste, u okviru koje djeluje Zimska služba, Ante Todorić, naglasio je kako je sve spremno i da su već rano jutros posipali Podsusedski most sa solju jer se temperatura spustila na razinu smrzavanja.
Sve ekipe (teretno vozilo s ralicom i posipačem), kojih je ove godine osam više nego lani, opremljene se GPS uređajima, a vrijednim ekipama posao će znatno olakšati i GPS centar u kojem je instaliran sustav za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku koji putem senzora na sedamnaest odabranih lokacija dojavljuje trenutačno stanje kolnika.
 

Gradske vijesti - 2015.