clanak False

Službeni posjet Izaslanstva St. Peterburga

Gradonačelnik Milan Bandić u hotelu Sheraton otvorio je Okrugli stol o suradnji  dvaju partnerskih gradova.
22.09.2015.
U okviru službenog boravka  izaslanstva Grada Sankt Peterburga, koje predvodi predsjednik Odbora za razvoj i tržišta potrošača Elgiz Kachaev , danas je u hotelu Sheraton zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio Okrugli stol o suradnji  dvaju partnerskih gradova.

Poželjevši dobrodošlicu gostima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da prijateljstvo dvaju gradova seže iz daleke 1968 i nadograđuje se naročito u posljednje dvije godine od kad Grad Zagreb aktivno sudjeluje na međunarodnom kongresu Sankt Peterburg i Slavenski svijet . Nema sumnje da će rezultati ovog Okruglog stola značajno pospješiti i otvoriti nove putove i modalitete suradnje. Želja nam je definirati konkretnije projekte koji bi bili nositelji suradnje u idućem periodu a tiču se područja o kojima će danas biti govora rekao je gradonačelnik. Svima nama je u interesu ovdje još više pospješiti suradnju dvaju gradova i gospodarski se što više povezati kako bi podigli  kvalitetu i standard života naših građana.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu predsjednik Odbora za razvoj i tržišta potrošača Elgiz Kachaev  naglasio je kako Sankt Peterburg ima mnoštvo zanimljivih projekata koje žele i mogu ponuditi Hrvatskoj, ali isto tako nadaju se suradnji u zajedničkom investiranju u proizvodnji. Istaknuvši kako St Petersburg ima velike ekonomske, kulturne i turističke potencijale predsjednik Kach pozvao je domaćine da dođu na njihov veliki ekonomski sajam koji će se održati u proljeće sljedeće godine.

Kako se čulo, na Okruglom stolu raspravljat će se o promicanju društveno-ekonomskih, industrijskih, turističkih i obrazovnih potencijala dvaju gradova i održat će se prezentacije predstavnika lokalnih vlasti, direktora poduzeća i organizacija, s ciljem razvitka suradnje između lokalne vlasti i poslovne zajednice St. Peterburga i Zagreba.

U srijedu, 23. rujna, u 9,30 sati, programom je predviđen prijem za izaslanstvo u gradskoj palači Dverce, nakon čega slijede obilasci Plavog ureda i TŽV Gredelj, Prirodoslovne škole Vladimir Prelog, Osnovne škole Trnjanska, Dječjeg vrtića, Osnovne i srednje škole na Kajzerici, te sastanak s predstavnicima Turističke zajednice grada Zagreba i obilazak grada.


 

Gradske vijesti - 2015.