clanak False

Rješavanje aktualne problematike u MO Vugrovec

Nastavno na sastanak održan prije mjesec dana, zagrebački gradonačelnik ponovno je u Vugrovcu okupio predstavnike mjesnog odbora i gradskih službi.
10.11.2015.
Nastavno na sastanak održan prije mjesec dana, zagrebački gradonačelnik ponovno je u Vugrovcu okupio predstavnike mjesnog odbora i gradskih službi, u cilju rješavanja aktualne mjesne problematike.

Uz tri točke dnevnog reda o kojima se već raspravljalo na prošlom sastanku (precrpnoj stanici i vodospremi, razgraničenju naselja Vugrovec Donji i Đurđekovec te Markovo Polje i Prekvršje, zatim o grobljima Vugrovec Donji i Moravče) danas je aktualiziran i problem rekonstrukcije raskrižja Glavne ceste i Ulice Augusta Šenoe te uređenja Grahovečke ulice.

Od gradonačelnikovih suradnika iz nadležnih gradskih službi i podružnica Zagrebačkog holdinga moglo se čuti kako su svi projekti pokrenuti, započete su potrebne inicijalne radnje, a neki su već i djelomično riješeni. Tako već ovaj tjedan u objavu kreće postupak javne nabave za precrpnu stanicu, dok se za vodospremu Šimunčevec rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Problem razgraničenja naselja također je u postupku rješavanja, održan je zbor građana i trenutno se čeka popis birača. Što se tiče mjesnih groblja, za Moravče je dostupno 8.500m2 gradskog zemljišta na koje se mogu proširiti grobne parcele, dok je za Vugrovec postignut dogovor s župnikom koji je spreman ustupiti četiri parcele i dio zemljišta za pristupnu cestu.

Na problematičnom raskrižju Glavne ceste i Ulice Augusta Šenoe, uskom ulazu u Vugrovec, gradit će se rotor radi bolje protočnosti prometa, a potreban je i sustav oborinske odvodnje, za što se očekuje da će u 2016. biti gotova sva potrebna dokumentacija te će se krenuti s radovima. Uređenje Grahovečke ulice također ulazi u plan za narednu godinu. Nadalje, dogovoren je i izmještaj dviju autobusnih stanica na pogodnija mjesta, kako bi se olakšala svakodnevica mještana ali i osigurala bolja prometna povezanost svih okolnih naselja.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete Dražen Markota i predsjednik Mjesnog odbora Vugrovec Donji Darko Židak istaknuli su dobru suradnju sa gradskim službama, te zahvalili gradonačelniku na iskazanom angažmanu u rješavanju infrastrukturnih i drugih lokalnih problema.

Na današnjem sastanku određeni su rokovi za sve navedene projekte, kao i odgovorne osobe u nadležnim službama. Zatraživši bolju koordinaciju mjesnih odbora u Sesvetama, koje su specifične za cijeli Zagreb, jer broje čak 46 MO-a, gradonačelnik je naglasio da su protekli sastanci presedan a ne pravilo. Ovo je zadnji radni sastanak na kojem ću biti prisutan, rekao je te najavio da sljedeći put u Vugrovec dolazi na otvaranje radova, dok od svih odgovornih očekuje da se svi danas zadani rokovi - ispoštuju.


Više:
 Sastanak u Vugrovcu Donjem u vezi s problematikom tamošnjih naselja



Gradske vijesti - 2015.