clanak False

Prvi Odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti u Domu za starije osobe Medveščak

U Domu za starije osobe Medveščak, gradonačelnik je otvorio novi odjel u kojem će smještaj naći 12 naših sugrađana starije životne dobi, oboljelih od Alzheimera.
03.11.2015.


U Domu za starije osobe Medveščak, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Odjel za oboljele od Alzheimera u kojem će smještaj naći 12 naših sugrađana starije životne dobi, oboljelih od ove teške dementivne bolesti.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu, gradonačelnik je naglasio da Grad prati i prepoznaje potrebe najstarijih i najpametnijih Zagrepčana. Ovo je prvi put u Hrvatskoj da se ovakav odjel otvara u jednom domu za starije osobe, istaknuo je te najavio kako je sljedeći na redu Dom za starije Sv. Ana u Sloboštini u kojem će smještaj naći čak 30 starijih osoba oboljelih od Alzheimera te Dom Peščenica. Dodao je i kako se cijene smještaja u zagrebačkim domovima za starije neće korigirati u narednih pet godina.

Kako je objasnila Krasenka Glamuzina, ravnateljica Doma Medveščak, novi Odjel nalazi se na prvome katu Doma na Iblerovom trgu te se prostire na 269 m2. Obuhvaća četiri jednokrevetne i četiri dvokrevetne sobe sa popratnim prostorijama, uređene sukladno svim pravilima struke te maksimalno prilagođene korisnicima. Istaknuvši da su cjelokupna rekonstrukcija i opremanje financirani su od strane Grada Zagreba, ravnateljica je zahvalila gradonačelniku na prepoznavanju važnosti ovoga projekta zaključivši da gradonačelnik i Grad imaju poseban senzibilitet za potrebe osoba starije životne dobi, a koji može poslužiti za primjer i mjerodavnima na nacionalnoj razini.
 

Gradske vijesti - 2015.