clanak False

Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva Sircrofest, koji se održava u organizaciji Saveza Udruge malih sirara.
06.11.2015.
U hotelu International, uz degustaciju mliječnih proizvoda, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva Sircrofest. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Saveza Udruge malih sirara Republike Hrvatske Sircro, Hrvatske poljoprivredne agencije i Ministarstva poljoprivrede.

Čestitavši proizvođačima sireva i ostalih mliječnih proizvoda na stvaranju prepoznatljive tradicionalne hrvatske ponude, gradonačelnik Bandić pozvao je sugrađane da sutra dođu na glavni gradski trg gdje će u bogatom izboru proizvoda sigurno pronaći nešto za sebe. Sutra ćemo se svi uvjeriti kako je hrvatski sir bolji od švicarskog i francuskog, dodao je gradonačelnik.

Predsjednica Saveza malih sirara Republike Hrvatske Romina Zadravec zahvalila je zagrebačkom gradonačelniku na kontinuiranoj podršci koju on i Grad Zagreb pružaju hrvatskim proizvođačima sira, naglasivši kako se nada da će ovaj festival postati tradicionalan.

Festival se nastavlja sutra, 7. studenog, prodajom sireva na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će Zagrepčanke i Zagrepčani od 9 sati imati priliku kupiti ono najbolje što hrvatski sirari mogu ponuditi.

VIŠE....
 

Gradske vijesti - 2015.