clanak False

Prijem za sudionike 25. svjetskog festivala animiranog filma

U povodu 25. svjetskog festivala animiranog filma zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je u palači Dverce sudionike Festivala.
10.06.2015.


U povodu 25. svjetskog festivala animiranog filma – Animafest 2015., zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je u gradskoj palači Dverce sudionike Festivala.

Drugi najstariji filmski festival posvećen animiranom filmu, održava se od 9. do 14. lipnja u prostorima kina Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol i Muzeju suvremene umjetnosti.

Najsrdačnije vas pozdravljam i želim dobrodošlicu na Animafest Zagreb, jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Zagrebu i Hrvatskoj. Sigurna sam da ste nam kao i svake godine pripremili bogat programe te da će publika uživati u najrecentnijim i najzanimljivijem animiranim filmovima svjetske kinematografije, rekla je zamjenica Kusin.

Zahvalivši na prijemu, kao i podršci Grada Zagreba u organizaciji Festivala,  umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić istaknuo je kako je novost ovogodišnjeg  Animafesta spajanje, dosad bienalno odvojenih festivala kratkometražnog i dugometražnog Animiranog filma.

Bogat program Festivala donosi više od 300 izvrsnih kratkometražnih i dugometražnih filmova, od kojih će brojni imati svjetske premijere a brojni su već osvojili nagrade na prestižnim svjetskim filmskim festivalima.
 


Gradske vijesti - 2015.