clanak False

Prijem za predstavnike 9. međunarodnog festivala kazališta slijepih i slabovidnih - BIT

17.10.2015.

Predstavnike 9. međunarodnog festivala kazališta slijepih i slabovidnih - BIT, predvođene ravnateljem Dramskog studija slijepih i slabovidnih Novi život Vojinom Perićem primio je u Gradskoj upravi zagrebački gradonačelnik.

Izrazivši zadovoljstvo što se ovaj jedinstveni festival održava baš u Zagrebu, gradonačelnik je istaknuo kako je s ponosom počasni član Udruge slijepih Zagreb te kako su Grad i Udruga dosad puno napravili za slijepe i slabovidne osobe, ali i da je još puno posla ispred njih.

Uz g. Perića, gradonačelniku su se zahvalile i predstavnice kazališnih trupa iz Slovenije, Engleske i Amerike, koje su zaključile kako je ovaj festival pravo bogatstvo za Zagreb, ali i za Hrvatsku i svijet.

Festival se od 12. do 17. listopada održao u kazalištu Vidra, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba te je u 6 dana festivala izvedeno sedam kazališnih predstava, prikazana su četiri filmska uratka a održana je i radionica koju je priredila gošća iz Estonije. Na dosadašnjih devet festivala scenom Vidra prodefilirali su svi najbolji teatri slijepih iz cijelog svijeta, a ove godine nastupili su gosti iz SAD-a, Velike Britanije, Estonije , Slovačke, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.
 

Gradske vijesti - 2015.