clanak False

Prijem za HKUD Lado iz Australije

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva Lado iz australskog grada Geelonga.
29.06.2015.
Riječima dobrodošlice i zahvale na posjetu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u zgradi Gradske uprave primio je predstavnike Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva Lado iz australskog grada Geelonga  koji upravo iz hrvatske metropole započinju svoju dvadeseto-dnevnu turneju po Hrvatskoj, Austriji i Crnoj gori, a sama turneja je četvrta u nizu počevši od 2007. godine. Hvala vam što promičete hrvatski jezik, hrvatsku pjesmu, tradiciju, običaje i kulturu diljem svijeta rekao je gradonačelnik u uvodnom govoru iskazavši tako podršku radu ove folklorne skupine mladih iz Australije uz poziv da uskoro nastupe i na središnjem zagrebačkom trgu.

HKUD Lado osnovano je prije 43 godine s ciljem njegovanja i očuvanja Hrvatske kulturno umjetničke tradicije na ovom, najdaljem, kontinentu od domovine. Kroz tradicionalne umjetničke izvedbe za koje su primili i mnogobrojne nagrade, uključujući i Excellence Award od Viktorijanskog premijera, Lado je u svojoj bogatoj povijesti okupljao mnoge umjetnike, glazbenike, plesače i pjevače iz redova hrvatskog iseljeništva i hrvatske zajednice iz okolice Melbournea.

Uoči izvedbe prikladnih pjesama, predsjednik društva, gospodin Florio Škratulja, zahvalio se gradonačelniku te građanima grada na toploj dobrodošlici i srdačnom prijemu te je u ime društva uručio simbolične darove gradonačelniku, službenu majicu HKUD Lado, CD snimljen u Zagrebu tijekom zadnjeg posjeta te autentični australski bumerang, a za uzvrat su društvu uručeni prigodni poklon paketi Grada Zagreba i monografija o povijesti grada.



 

Gradske vijesti - 2015.