clanak False

Potpisan ugovor između Vodoopskrbe i odvodnje i instituta IGH

U nazočnosti gradonačelnika Bandića, predstavnici ViO i IGH potpisali su Ugovor za  rekonstrukciju i izgradnju kanalskih cjevovoda i prateće infrastrukture.
16.10.2015.
U nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predstavnici podružnice Zagrebačkog holdinga – Vodoopskrba i odvodnja i Instituta IGH  danas su u zgradi Gradske uprave potpisali Ugovor za uslugu projektne i natječajne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju kanalskih cjevovoda i prateće infrastrukture.

Ugovor se odnosi na izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Zagreb – kanalizacijska mreža istočnog područja Gradske četvrti Sesvete (slijev potoka Črnec), proširenje kanalizacijske mreže u naseljima Mikulići, Fraterščica, Lukšić i Bijenik, izgradnju kolektora ll. Paralele, aglomeraciju Glavničica (sjeveroistočni dio Gradske četvrti Sesvete) te izradu natječajne dokumentacije za izvođenje radova.

Zahvalivši stručnjacima na realiziranju preduvjeta za potpisivanje Ugovora, gradonačelnik je naglasio važnost projekta koji će znatno poboljšati komunalnu infrastrukturu Zagreba na zadovoljstvo građana u tim naseljima. U Gradu je dotrajala infrastruktura, često neobnavljana više od  50 godina. Ovu priliku trebamo iskoristiti jer ovaj projekt je samo prva faza u dugotrajnome procesu obnove komunalne infrastrukture  – rekao je gradonačelnik. Prema riječima direktorice podružnice Vodoopskrba i odvodnja Štefice Mihalic, ovim će se projektom riješiti problemi odvodnje koji stanovnike muče već desetljećima. Za Vodoopskrbu i odvodnju ovo će biti prvi veliki projekt koji će biti sufinanciran iz Europskih fondova te smo 85 % ukupnog troška u iznosu od 31.637.900,00 HRK osigurali iz bespovratnih fondova namijenjenih za ove svrhe. Vjerujem da će se ovim opsežnim zahvatom riješiti odvodnja grada u cijelosti – rekla je direktorica.

U ime zajednice ponuditelja mogu reći da potpisivanje ovog ugovora, osim što povećava kvalitetu života naših sugrađana, osigurava  zaposlenost naših djelatnika, stvara priliku za druge građevinske tvrtke te omogućuje potpisivanje novih ugovora - rekao je predsjednik uprave Instituta IGH,  Ivan Paladina.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i obnovu 200 km kanalizacijske mreže te  priključivanje više od 44 000 građana u sustav javne vode.

Gradske vijesti - 2015.