clanak False

Potpisan Sporazum o suradnji na Programu postakademskog zapošljavanja

U Gradskoj upravi potpisan je Sporazum o suradnji na provedbi Programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata.
06.07.2015.

U nazočnosti rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa te prorektora Zagrebačkog sveučilišta za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenka Šimpraga, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i rektor Splitskog sveučilišta Šimun Anđelinović potpisali su u Gradskoj upravi Sporazum o suradnji na provedbi Programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata, kojeg provode Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Rektorski zbor te Sveučilišta u Splitu i Zagrebu.

Veseli me da ćemo bar jedan dio studentske populacije koja broji 75.000 studenata osposobiti da mogu praktično funkcionirati kad osnuju svoje tvrtke i postanu uspješni poslovni ljudi, rekao je gradonačelnik Bandić u izjavi nakon potpisivanja Sporazuma, dodavši da u teoretskom znanju hrvatski studenti ne zaostaju ni za kojim sveučilištem u svijetu. Za potporu Projektu, Grad Zagreb osigurao je dva milijuna kuna iz svog Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva, a u planu je i prijava projekta za financiranje sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond.

Zagrebački gradonačelnik najavio je i kako će Grad kroz mjesec dana predstaviti jedinstveni projekt kojim će Grad osigurati da jedna ili dvije hale, prema potrebi, Zagrebačkog velesajma postanu prostor u kojem će mladi poduzetnici moći smjestiti svoje tvrtke u prvoj godini rada, dok ne stasaju, čime bi se proširio zagrebački Tehnološki park.

Našim najboljim izabranim studentima treba dati priliku da steknu početni kapital za osnivanje malog poduzeća ali i vještine koje im omogućuju da upravljaju takvim poduzećem, istaknuo je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, zahvalivši Gradu Zagrebu na stalnoj podršci u ovakvim projektima.

Rektor Splitskog sveučilišta Šimun Anđelinović objasnio je da prvi dvotjedni program kreće već 13. srpnja te će ove, prve godine, sudjelovati 22 studenta. Radi se o programu koji za cilj ima osposobiti studente s upravljačkim sklonostima za samozapošljavanje nakon završetka akademskog obrazovanja, a polaznici će se birati kroz selekcijska testiranja koja će provoditi Institut Ivo Pilar.
 

Gradske vijesti - 2015.