clanak False

Posjet Zagrebu učenika koji pohađaju hrvatsku nastavu u Rimu

Sinoć su u trodnevni posjet Hrvatskoj stigla djeca hrvatskog podrijetla koja žive u Rimu i tamo pohađaju dopunsku školu na hrvatskom jeziku.
29.04.2015.


Sinoć su u trodnevni posjet Hrvatskoj stigla djeca hrvatskog podrijetla koja žive u Rimu i tamo pohađaju dopunsku školu na hrvatskom jeziku. U parku Bundek, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, dobrodošlicu im je zaželjela Biserka Bucković, gradonačelnikova viša savjetnica.
Zahvaljujući inicijativi gradonačelnika te potpori Grada Zagreba i Veleposlanstva RH u Rimu danas ste ovdje s nama. Želim vam ugodan boravak, da ponesete lijepe uspomene i da se naravno uvijek vraćate u svoju domovinu

Gosti će danas obići Zagreb i njegove znamenitosti, a sutra putuju u Krapinu i Bednja, dok je petak rezerviran za posjet Plitvicama. 

Kako se čulo, ovu školsku godinu hrvatsku nastavu u Rimu pohađa 50 učenika, što je dvostruko više nego početne 1998. godine, kada je na nastavu upisano 19 učenika, a uz znanje hrvatskog jezika,  stječu se i znanja o Hrvatskoj i povijesnoj, kulturnoj i prirodnoj baštini.

 


Gradske vijesti - 2015.