clanak False

Početak radova na groblju za kućne ljubimce u Dumovcu

Potpisivanjem povelje o gradnji i polaganjem kamena temeljca, gradonačelnik Bandić označio je početak radova na groblju za kućne ljubimce.
05.11.2015.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka i ravnateljice Zoološkog vrta Grada Zagreba Davorke Maljković, položio je kamen temeljac za Groblje kućnih ljubimaca u Dumovcu.

Prije 15 godina ovdje smo postavili temelje za naš azil za životinje u Dumovcu, a danas smo se ponovo okupili kako bi nastavili novi korak kada su u pitanju naši kućni ljubimci, rekao je gradonačelnik. Neizmjerna je ljubav koju vlasnici životinja dijele sa svojim kućnim ljubimcima, i izuzetno me veseli da će se na ovom mjestu od njih moći spokojno i oprostiti, nastavio je. Povijesni je ovo dan za Zagreb, koji nastavlja slijediti europske standarde, zaključio je gradonačelnik Bandić.

Izrazivši zadovoljstvo potporom koju Skloništu za nezbrinute životinje kontinuirano pruža Grad Zagreb, ravnateljica Zoološkog vrta Grada Zagreba Davorka Maljković, istaknula je kako se radi o hvalevrijednom projektu kojeg lokalno stanovništvo podupire od samih začetaka. Groblja su mjesta utjehe, mjesta na kojima odajemo počast svima koji su na neki način obilježili naše živote, a to su zasigurno i naši kućni ljubimci, dodala je ravnateljica.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk istaknuo je kako se završetak zemljanih radova u prvoj fazi projekta očekuje do kraja ove godine, dok se krajem iduće, 2016.godine očekuje dovršetak cijelog projekta, koji uključuje i krematorij za životinje. Kako se moglo čuti, prva faza započetih radova iznosi milijun i 300 tisuća kuna, dok je za cijeli projekt Grad Zagreb osigurao sredstava u vrijednosti 15 milijuna kuna. 
 

Gradske vijesti - 2015.