clanak False

Počeli radovi na ugradnji dizala za osobe s invaliditetom u Staroj gradskoj vijećnici

Stara gradska vijećnica uskoro će postati potpuno pristupačna osobama s invaliditetom, zahvaljujući danas započetim radovima na ugradnji dizala.
03.06.2015.
Radove na ugradnji dizala za osobe s invaliditetom u Staroj gradskoj vijećnici otvorio je danas gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora i dopredsjednika Društva distrofičara Zagreb Branka Bizjaka te zamjenice Vesne Kusin i pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune.

Naglasivši kako je ovo iznimno važan projekt na čiju se realizaciju predugo čekalo, gradonačelnik Bandić najavio je da će radovi u ovoj povijesnoj zgradi, ukupno vrijedni oko 3.500.000 kn, trajati šest mjeseci a njihovim završetkom osobe s invaliditetom dobit će olakšan pristup svim etažama Vijećnice. Ne uklanjamo samo barijere na cestama, već i u zatvorenim prostorima, kako bismo ih svi mogli ravnopravno koristiti, rekao je gradonačelnik dodavši da je posebno važno ukloniti barijere koje postoje u nama samima.

Zadovoljstvo početkom radova na ugradnji lifta izrazio je i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, a dopredsjednik zagrebačkog Društva distrofičara Branko Bizjak objasnio je da će im se ovime uvelike olakšati dolazak na tematske sjednice u Skupštinu te je posebno istaknuo da je Grad Zagreb, zahvaljujući svim svojim dosadašnjim projektima, postao hrvatski grad primjer u području rješavanja problematike osoba s invaliditetom.

Radovi koji su danas započeli u dijelu prostora Galerije Kristofora Stankovića u prizemlju Stare gradske vijećnice uključuju demontažu postojeće infrastrukture, postavljanje zaštitnog knaufa, početak iskapanja u nivo ispod poda te, u konačnici, ugradnju dizala.
 

Gradske vijesti - 2015.