clanak False

Počeli radovi na izgradnji pješačkog mosta preko Miramarske ulice

Zagrepčani će, kroz mjesec-dva, do Botaničkog vrta moći doći pasarelom preko Miramarske ulice, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju radova.
27.05.2015.

Zagrepčani će, kroz mjesec-dva, do Botaničkog vrta moći doći pasarelom – pješačkim mostom preko Miramarske ulice, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na otvorenju radova, najavivši i da će se ukloniti postojeća neugledna žičana ograda na Vrtu te zamijeniti onom od kovanog željeza.

Pješački most koji spaja Adrenalinski park i Botanički vrt projekt je arhitekta Branka Silađina, vrijedan 950.000 kuna a građanima će na raspolaganju biti u radno vrijeme Vrta, kako bi ta oaza u samome srcu našeg grada bila još dostupnija, ne samo Zagrepčanima, već i putnicima te turistima koji se nađu u neposrednoj blizini, na Glavnome željezničkom kolodoru.

Radi se o izuzetno atraktivnom projektu – montažnoj čeličnoj konstrukciji s ogradama od kaljenog laminiranog stakla koja će oplemeniti vizuru miramarskog podvožnjaka, zaključio je voditelj projekta Mario Miljevac.

Više…

 

Gradske vijesti - 2015.