clanak False

Otvorenje Pčelinjaka Agronomskog fakulteta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damirom Borasom otvorio je Pčelinjak Agronomskog fakulteta.
19.06.2015.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damirom Borasom otvorio je Pčelinjak Agronomskog fakulteta. Radi se o zaštićenom kulturnom dobru upisanom u Registar nepokretnih spomenika kulture koji je nekada bio pčelinjak biskupa Haulika. Objekt je obnovljen 2014.-2015., a obnova je financirana iz sredstava Grada Zagreba.

Sretni smo i ponosni što smo mogli sudjelovati u ovom projektu, ne samo financijski nego i logistički. Objekt je obnavljan pod budnim okom Zavoda za zaštitu spomenika kulture jer moramo štiti naše vrijednosti i našu zagrebačku memoriju, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Rektor Boras naglasio je da bez gradonačelnika Bandića suradnja Grada Zagreba i Sveučilišta ne bi bila moguća: Grad Zagreb ne podupire samo nastavnu jedinicu već i istraživački aspekt Sveučilišta, ali i Sveučilište kao dio kulture i znak nacionalnog identiteta.

Pčelinjak je pod voditeljstvom Zavoda za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju, a njegova sadašnja funkcija uključuje uredski prostor za smještaj dijela djelatnika Zavoda, laboratorij za analizu pčelinjih proizvoda i biologiju pčela s pokusnim pčelinjakom, vrcaonu, studentski praktikum te bočna drvena krila namijenjena za formiranje povijesnog muzeja pčelarstva te paviljonski smještaj košnica.


Gradske vijesti - 2015.