clanak False

Otvorenje istočnog ulaza u Zoo

Gradonačelnik Bandić službeno je otvorio novi, Istočni ulaz u Zoološki vrt u Maksimiru u sklopu provedbe projekta Modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu.
22.10.2015.

Gradonačelnik Milan Bandić prvi je posjetitelj koji je u Zoološki vrt ušao s novog istočnog ulaza uređenog u sklopu prve faze modernizacije Vrta. Projekt vrijedan 37.853.343,04 kn sufinanciran je iz sredstava strukturnih fondova Europske Unije u iznosu od 95%.

Otvorivši novi ulaz zajedno s djecom iz grupe Eko Eko iz Osnovne škole Dobriše Cesarića, gradonačelnik je naglasio da je riječ o novoj prepoznatljivoj vizuri Zoološkog vrta, parka Maksimir i grada Zagreba.

Ravnateljica ZOO-a Davorka Maljković istaknula je kako je otvaranje istočnog ulaza bitno za daljnju uspješnu provedbu Projekta modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu, na kojem se kraj radova očekuje koncem iduće godine. Ravnateljica je napomenula kako će zbog modernizacije zapadnog dijela vrta, do završetka radova biti zatvoren dosadašnji ulaz iz parka Maksimir. Nakon 33 godine, od idućeg mjeseca, počet će se prodavati ulaznice sa slikama životinja, kakve su bile davne 1972.godine, dodala je ravnateljica. 

Nakon otvorenja novog ulaza, gradonačelnik Bandić je obišao radove u zapadnom dijelu Vrta i rekao kako oni napreduju prema zacrtanim planovima te kako će Zagrepčanke i Zagrepčani kao i domaći i strani gosti moći uživati u novim atrakcijama i životinjama već u proljeće 2016. Grad Zagreb će nastaviti podupirati daljnje projekte modernizacije ovoga Vrta koji je ponos našega prekrasnog grada, nastavio je gradonačelnik Bandić.

Osim novih atraktivnih sadržaja u vidu turističke i edukativne infrastrukture s primjenom novih tehnologija, dodatnu vrijednost predstavlja i restauracija kulture baštine unutar zoološkog vrta.
 


Gradske vijesti - 2015.