clanak False

Otvorenje adaptiranog prostora udruge OSIT

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novouređeni prostor udruge OSIT za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima. 
03.11.2015.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu korisnika udruge OSIT otvorio je novi, adaptirani prostor gdje se štićenici, njihove obitelji i prijatelji svakodnevno upoznaju s novim znanjima i vještinama s ciljem postizanja što veće kvalitete osobnog i zajedničkog života.

Zagrebački je gradonačelnik naglasio kako svi moramo posvetiti posebnu pažnju sugrađanima koji zbog različitih vrsta invaliditeta trebaju snažnu podršku društva, dodavši kako Zagreb kao gospodarski i poslovni centar Hrvatske, predvodi i u skrbi rehabilitacije djece i odraslih s invaliditetom. Naš Zagreb treba biti grad jednakim mogućnosti za sve građanke i građane, zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik udruge OSIT Petar Kraljević zahvalio je gradonačelniku na velikom senzibilitetu i kontinuiranoj podršci za skupinu ljudi kojima prije svega treba prihvaćanje okoline i društva u kojem žive. Iznimno sam zadovoljan i veseli me činjenica kako je puno učinjeno na podizanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te smatram kako nastavkom našeg rada i suradnje s Gradom možemo još više pridonijeti unaprjeđenju kvalitete njihovih života, istaknuo je.

Članovima Udruge u novootvorenom prostoru su na raspolaganju usluge informiranja, edukacije, grupnog i individualnog savjetovanja, usluge boravka, prijevoza, osobne asistencije i rehabilitacije.
 

Gradske vijesti - 2015.