clanak False

Otvorenje 1. sajma zimnice i Izložbe autohtonih proizvoda

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, obišao je štandove proizvođača 1. Sajma zimnice.
16.10.2015.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, obišao je jutros na glavnom gradskom trgu štandove proizvođača 1. sajma zimnice i Izložbe autohtonih proizvoda, u organizaciji Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede.

Pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane da ovaj vikend dođu na Jelačićev plac i pripreme se za zimu, ovdje će naći najbolje što imamo u Hrvatskoj - od ajvara, ukiseljenog i svježeg voća i povrća do raznih delicija Slavonije, Dalmacije i Istre, rekao je gradonačelnik Bandić.

Na Sajmu, koji traje do 18. listopada, sudjeluje 77 izlagača i mladih poljoprivrednika iz svih županija i grada Zagreba, s ciljem oživljavanja spravljanja zimnice te promocije autohtonih proizvoda Hrvatske.

Ovo je prilika da naši vrijedni OPG-ovci i izlagači imaju priliku izložiti, ali i tržiti na najljepšem trgu u Hrvata, dok građani dobivaju mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda, istaknuo je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, dodavši da vjeruje, sudeći prema interesu sugrađana, da će se ova manifestacija nastaviti i sljedećih godina.

Gradske vijesti - 2015.