clanak False

Otvoren Centar za rehabilitaciju Zagreb

Gradonačelnik Bandić, u društvu Ljubice Lukačić iz ustanove URIHO i u nazočnosti ministra Miranda Mrsića, otvorio je Centar za rehabilitaciju Zagreb.
05.11.2015.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu Ljubice Lukačić iz ustanove URIHO i u nazočnosti ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, otvorio je Centar za rehabilitaciju Zagreb. Centar je osnovan u partnerstvu Grada Zagreba i Republike Hrvatske, s ciljem pružanja pomoći osobama s invaliditetom u osposobljavanju za prikladan posao, u pronalaženju i zadržavanju odgovarajućeg zaposlenja kao i u profesionalnom razvoju.

Zagrebački gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo otvaranjem ove ustanove za profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, u suradnji s nadležnim ministarstvom, koja je prva takve vrste u Hrvatskoj.

Ulogu gradonačelnika i Grada Zagreba u prepoznavanju važnosti ovog projekta i profesionalne rehabilitacije kao učinkovite metode integracije osoba s invaliditetom na tržište rada osobito je istaknula privremena ravnateljica Centra Damira Benc koja, kako je rekla, očekuje veliki broj korisnika u sljedećih par mjeseci.

Okupljene je pozdravio i ministar Mrsić rekavši kako je ovaj Centar rezultat dobre suradnje Ministarstva i Grada te dodao kako je Zagreb ionako uvijek prednjačio u profesionalnoj rehabilitaciji, a s ovime radi još jedan novi iskorak.

Grad Zagreb, sa osnivačkim udjelom od 60%, osigurao je čak tri milijuna kuna za početak rada Centra te je na korištenje dao prostor u centru grada. Sjedište se nalazi u Ilici te se prostire na gotovo 280m2, od čega je većina prostora u prizemnoj zgradi i u potpunosti je prilagođeno osobama s invaliditetom. Očekuje se da će uskoro biti gotova i adaptacija dodatnog prostora u suterenu, za što su već osigurana novčana sredstva.
U Centru će biti zaposleno 13 stručnih osoba, a djelovat će dva stručna tima u kojima su socijalni radnik, psiholog, rehabilitator i instruktor te reha-tehnolog, dok će se, prema potrebi, angažirati i vanjski suradnici kao što su liječnik specijalist medicine rada, pedagozi za hrvatski jezik i matematiku i sl.
 

Gradske vijesti - 2015.