clanak False

Otvoren 3. hrvatski festival hrane i vina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u zagrebačkoj Areni treći po redu Festival hrane i vina koji će za posjetitelje biti otvoren do nedjelje u 21 sat.
13.11.2015.

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Treći hrvatski festival hrane i vina, eno-gastronomsku manifestaciju koja se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava naredna tri dana u zagrebačkoj Areni.

Izrazivši zadovoljstvo povećanjem broja izlagača iz cijele Hrvatske, gradonačelnik Bandić pozvao je sve građane da do nedjelje dođu u Arenu i kušaju nešto iz bogate ponude vina, suhomesnatih proizvoda i slastica. Na velesajmu je ovih dana praznik knjige, a u našoj Areni praznik za nepce, dodao je gradonačelnik, napomenuvši da nakon kušanja vina koriste javni prijevoz.

Direktorica Festivala Đurđa Protić zahvalila je svim vinarima, uljarima i ostalim izlagačima proizvoda koji su na 320 štandova predstavili neke od najpoznatijih proizvoda poput baranjskog pršuta, ozaljskog zelja ili ličkog krumpira. Kako se čulo, na Festivalu se nalaze i proizvodi gostiju iz Italije i Slovenije s nacionalnim specijalitetima dviju država.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, jednog od pokrovitelja manifestacije, Goran Pauk istaknuo je kako se radi o festivalu koji je važan za promociju ljudi koji su vezani uz svoju zemlju i od čijih plodova žive. Izrazivši želju da iduće godine broj izlagača bude još veći, predsjednik je zaključio kako je potpora domaćim proizvođačima i obrtnicima važan element u očuvanju ruralnih krajeva Hrvatske.
 

Gradske vijesti - 2015.